Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 10 17

Rasų kapinėse per Vėlines užsidegs tūkstančiai skautų surinktų žvakių

Vilniaus skautai šią savaitę pradėjo akciją rinkti žvakes, kurios Vėlinių vakarą bus uždegtos Rasų kapinėse – vienose svarbiausių ir seniausių kapinių Lietuvoje.
Vilniaus Rasų kapinės
Vilniaus Rasų kapinės / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Devynių iš 10 kapų Rasų kapinėse nėra kam prižiūrėti, todėl Vėlinių metu ant jų paprastai nedega žvakės, BNS sakė Visuomeninės Rasų kapinių draugijos pirmininkė Alicija Klimaševska.

Anot A. Klimaševskos, skautai žvakes rinks savo mokyklose iš mokinių, tačiau Vilniaus gyventojai taip pat gali paaukoti žvakių, atnešdami jas į Lenkų kultūros namus.

Pirmą kartą ši akcija vyko praeitais metais. Tada Vėlinių vakarą Rasų kapinėse užsidegė per 8 tūkst. žvakių, kurias surinko skautai.

„Aš iš savo vaikystes atsimenu, kad Rasų kapinėse per Vėlines būdavo labai daug žvakių, o dabar jų beveik nėra. Todėl jaunimas ir skautai pagalvojo, kad reikėtų pagerbti apleistus kapus. Šiose kapinėse ilsisi daug žmonių – ir žymių, ir paprastų. Žvakes statys visiems“, – teigė A.Klimaševska
Įkurtose XVIII a. pabaigoje Rasų kapinėse palaidoti Lietuvoje gyvenę lietuvių, lenkų, baltarusių ir kitų tautybių žmonės. Jose taip pat ilsisi daug žymių asmenų – lietuvių patriarchas Jonas Basanavičius, kompozitorius ir dailininkas Mikalojus Konstantinas Čiurlionis, garsaus lenkų politiko, maršalo Jozefo Pilsudskio širdis. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius