Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 25

Realybės šou „Aš myliu Lietuvą“ skandalas tęsiasi: nuplėšęs lentelę su lenkišku užrašu Gžegošas Volkovskis stojo prieš teismą

Realybės šou „Aš myliu Lietuvą“, transliuotas LNK, sukėlė nevienareikšmiškų vertinimų bangą. Prezidento Valdo Adamkaus palaimintas, net į Katedros aikštę įleistas šou pagarsėjo ne tik „blondiniškomis“ kalbomis ir grožybėmis, bet ir dalyvių muštynėmis. Laida sukėlė įtampą tarp lenkų ir lietuvių po to, kai lenkų tautybės šou dalyvis kartu su lietuviu Mantu Šalčininkuose grubiai nuplėšė nuo namo lentelę su lenkišku-lietuvišku užrašu ir sulankstė ją taip, kad lenkiškų raidžių nesimatytų.
Šalčininkai
Plėšiama lenta nuo Vytauto gatvėje esančio namo Šalčininkuose / Youtube.com iliustr.

Tokia laidos eiga pasipiktino Lenkijos žiniasklaida, teko aiškintis politiniu lygmeniu. Žinoma, toks skandalas laidai padarė (anti)reklamą, ji buvo žiūrima.

Laidos prodiuseriai tąkart aiškino, kad tokiu (grubiu) būdu bandyta atskleisti vieną iš savivaldos problemų: lenkai ignoruodami įstatymus, gatvių pavadinimus teberašė lenkiškai.

Kaip rašo lrytas.lt, pirmadienį šalčininkietis Gžegožas Volkovskis už tokį veiksmą stojo prieš teismą savo gimtajame mieste. „Be abejo, aš galėjau sumokėti tą nedidelę baudą ir nesivelti į teisminius ginčus. Tačiau tai yra principo reikalas. Mes visi gyvename Lietuvoje ir privalome gerbti šalies įstatymus“, – portalui sakė 27 metų architektas G.Volkovskis.

Vyrą siekiama patraukti administracinės teisės atsakomybėn už savivaldžiavimą ir smulkaus svetimo turto pagrobimą. Jam gresia bauda iki 300 litų.

Sumokėjo šalčininkiečiui 20 litų?

Laidos dalyviai tikina, kad susitarė su Eišiškių Vytauto gatvės 2 namo gyventoju Ivanu Sakalovskiu, jog šis leistų nuplėšti ant jo namo kabančią lentelę. Už tai eišiškietis tariamai gavo 20 litų. „Nebuvo taip, kad mes atvažiavome, įsiveržėme į kiemą ir nuplėšėme tą lentelę“, – tikino G.Volkovskis.

Sprendimą šioje byloje teisėja Janina Brazauskienė skelbs tada, kai gaus vaizdo įrašą iš projektą kūrusios bendrovės.

VIDEO: litwini zrywają tablicy z nazwą ulicy napisaną po polsku!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius