-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 27

Rebusas dėl ligos pakirsto Pagėgių mero – gali tekti keisti įstatymą

Pagėgių savivaldybė ketvirtą mėnesį gyvena be tiesiogiai išrinkto mero Vaido Bendaravičiaus. Prieš porą savaičių meras po ilgos tylos pirmą kartą pasirodė ir atvirai parodė žaizdas, išsklaidydamas gandus. Kada meras grįš dirbti – neaišku, o tarybos nariai tikina, kad situacija rajone tikrai komplikuota, stringa sprendimų priėmimas. Ir politologai teigia, kad įstatyme palikta spraga – neaišku, kaip elgtis, kai tiesiogiai rinkto mero nedarbingumas užtrunka.
Gruodžio pradžioje merui V.Bendaravičiui patyrus sunkią traumą, Pagėgių savivaldybė liko be vadovo.
Gruodžio pradžioje merui V.Bendaravičiui patyrus sunkią traumą, Pagėgių savivaldybė liko be vadovo. / „Šilutės TV“ ir A.Jašinskienės nuotr.

Liberalų sąjūdžiui priklausęs, bet po „Skaidrinam“ akcijos iš partijos pasitraukęs, 53-ių V.Bendaravičius Pagėgių mero pareigas nustojo eiti gruodžio 6-ąją. Ilgą laiką apie tai, kas nutiko Pagėgių merui, ir kodėl jo dienotvarkėje vis nurodoma apie pratęstą nedarbingumą, niekas nekalbėjo.

Sausį 15min pakalbinta merą pavaduojanti vicemerė Ligita Kazlauskienė neatskleidė, kas nutiko rajono vadovui, tik pabrėžė, kad darbai vyksta sklandžiai.

Pavyko išsiaiškinti, kad meras patyrė traumą, sužalojimai rimti.

Antradienį vėl kalbinta L.Kazkauskienė teigė, kad savivaldybės darbe niekas nestringa, yra pavesta, kas kokias pavadavimo funkcijas atlieka. „Dar tik keturis mėnesius mero nebuvo. Nėra čia jokios tragedijos. Buvau jį aplankyti, kai labai reikia – skambiname, tariamės. Niekas negriūva,“ – kalbėjo vicemerė.

Kadras iš tarybos posėdžio įrašo/Meras Vaidas Bendaravičius ir vicemerė Ligita Kazlauskienė
Kadras iš tarybos posėdžio įrašo/Meras Vaidas Bendaravičius ir vicemerė Ligita Kazlauskienė

Paklausta, ar domėjosi, kiek tiesiogiai rinktas meras galėtų būti nedarbingas, laikinoji rajono vadovė atkirto, kad toks klausimas nebuvo nagrinėtas. Tam esą nebuvo jokio reikalo.

Tuo metu kalbinti tarybos nariai – tiek esantys opozicijoje, tiek valdančiųjų daugumoje – aiškino, kad situacija rajone jau darosi nenormali.

Nusprendė: interviu turi būti atviras

Pats V.Bendaravičius, rajonui vadovavęs nuo 2019-ųjų, atsitvėrė tyla.
Paaiškėjo, kad ir taryboje esantys politikai mėnesių mėnesius apie jį neturėjo žinių. Nedideliame rajone ėmė sklisti įvairiausi gandai.

Kovo 14-ąją tylą nutraukė „Šilutės TV“ pasirodžiusi laida „Penktadienio kava“, kurioje politikas atvirai pasakoja apie savo sveikatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius