Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 28

Reformos finalas įneš sumaišties

Klaipėdos apskrities viršininko administracijai – paskutinės dienos, ji naikinama įgyvendinant apskričių reformą. Nuo trečiadienio, nebelikus šios įstaigos, bedarbiais taps keliasdešimt žmonių.
Klaipėdos apskrities viršininko administracija įsikūrusi buvusioje rotušėje.
Klaipėdos apskrities viršininko administracija įsikūrusi buvusioje Rotušėje. / A.Kripaitės nuotr.

„Elgsiuosi, kaip ir visi žmonės – kreipsiuosi į darbo biržą. Neslėpsiu, šiokių tokių pasiūlymų turiu, per atostogas apsispręsiu“, – teigė Klaipėdos apskrities viršininko pavaduotojas Artūras Šulcas.

Apskrities viršininkas Arūnas Burkšas šiomis dienomis turi patvirtinti, ar sutinka imtis naujų pareigų – Vyriausybės atstovo Regioninės plėtros taryboje.

Tik prasidėjus apskričių reformai Klaipėdoje dirbo 225 žmonės. Didžioji dalis darbo neteko pernai, o nuo Naujųjų metų kai kurie apskrities darbuotojai priskirti kitoms įstaigoms. Nuo trečiadienio bedarbiais taps dar 39 žmonės, dar apie keturiasdešimt jų dirba žemėtvarkininkais.

Prezidentei vetavus su žemėtvarka susijusius įstatymus užsitęsė šių funkcijų perdavimas. „Ar be darbo likusiems žmonėms bus kas pasiūlyta, labai abejoju. Turbūt, kaip ir man – nieko“, – teigė A.Šulcas. 

Spręs pastato likimą

Dar nežinia, ir kam atiteks 2 tūkst. kv.m ploto pastatas Danės gatvėje. Klaipėdos vicemerės Juditos Simonavičiūtės teigimu, pastatą grąžinus uostamiesčio savivaldybei būtų atkurtas istorinis teisingumas, juk čia kadaise buvo miesto Rotušė.

Savivaldybė šiuo metu stokoja patalpų: atskirtas Sporto skyrius, Socialinės paramos skyrius. Pastarasis prisiglaudęs „Sodrai“ priklausančiose patalpose Vytauto gatvėje. Jų nuoma per metus atsieina apie 100 tūkst. Lt. Šiuos pinigus būtų galima panaudoti pastatui Danės gatvėje išlaikyti.

Tačiau, anot A.Šulco, Klaipėdos savivaldybė padarė ne viską, kad susigrąžintų buvusią Rotušę. Po liepos pirmosios pastatas atiteks Valstybės turto fondui. „Netrukus ateis rinkimai, pasikeis valdžia ir kažin ar Rotušė atiteks savivaldybei. Manau, kad savivaldybė padarė ne visus žygius, kad perimtų šį pastatą iš karto. Tam neužteko diplomatijos“, – aiškino A.Šulcas.

Jau dabar sulaukiama įvairių valstybinių įstaigų pretenzijų dėl patalpų. „Turto fondas, administruosiantis tas patalpas, gali nuspręsti, ką su jomis veikti – jei bus įleistos kitos įstaigos, savivaldybė, norėdama perimti pastatą, turės tas įstaigas iškelti, rasti joms tinkamas patalpas. Iš esmės manau, kad savivaldybė prarado istorinį šansą susigrąžinti Rotušę“, – aiškino apskrities viršininko pavaduotojas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius