-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 08

Registrų centras fiksavo galimą dokumentų klastojimo atvejį

Registrų centro Vilniaus filialas atsisakė registruoti neįvardytos įmonės duomenų pakeitimus dėl galimo bandymo klastoti dokumentus ir kreipėsi į policiją.
Biurokratai
Biurokratai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Į Registrų centro Vilniaus filialą prieš kurį laiką kreipėsi įmonių steigimo tarpininkų atstovas ir pateikė vienos Vilniuje įsikūrusios uždarosios akcinės bendrovės prašymą pakeisti duomenis apie vadovą, rašoma pranešime žiniasklaidai. Dokumentuose buvo nurodoma, kad įmonės vadovu tapo Lietuvoje nuolat gyvenantis Rusijos pilietis. Kartu buvo pateikta ir šio Rusijos piliečio leidimo gyventi Lietuvoje kopija.

„Filialo darbuotojai, tikrindami pateiktus dokumentus, sulygino naujai vadovu skiriamo užsieniečio parašą su kitais Juridinių asmenų registre turimais dokumentais bei susisiekė su juo. Pastarasis pareiškė, kad niekam nedavė sutikimo skirti jį direktoriumi. Vėliau asmuo asmeniškai atvyko į Registrų centrą ir patvirtino, kad įmonių steigimo tarpininkų pateiktuose dokumentuose esantis parašas yra ne jo ir jam nežinoma, iš kur dokumentuose atsirado jo leidimo gyventi šalyje kopija“, – teigia Registrų centras.

Esant tokiai situacijai, Registrų centro Vilniaus filialas atsisakė registruoti įmonės duomenų pakeitimus, o visą pateiktą medžiagą kartu su neva naujai paskirto direktoriaus pareiškimu perdavė policijai įvertinti, ar yra pagrindas pradėti ikiteisminį tyrimą.

Uždarųjų akcinių bendrovių akcijų pirkimo-pardavimo sandoriams, kuriais perleidžiama daugiau kaip 25 proc. bendrovės akcijų, ir visais atvejais, kai sandorio vertė viršija 14 500 eurų, privaloma notarinė forma. Tais atvejais, kai vienu metu keičiamas ir bendrovės akcininkas, ir vadovas, Juridinių asmenų registro tvarkytojas skiria ypatingą dėmesį užtikrindamas, kad registrui teikiami duomenys atitiktų tikrąją šalių valią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius