Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 21

Registrų centras: jodo tablečių jau įsigijo 16 tūkst. vilniečių

Kalio jodido tablečių su elektroniniais receptais jau įsigijo 16 tūkst. vilniečių, informavo Registrų centras. Automatizavus e.sveikatos sistemoje receptų išdavimą, preparatą, skirtą apsaugoti skydliaukę branduolinės avarijos metu, vilniečiai gali įsigyti nuo antradienio.
Registrų centras
Registrų centras / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Per pirmąją dieną šio vaistinio preparato su e. receptu įsigijo 12,5 tūkst. vilniečių. Iš viso, e.sveikatos sistemos duomenimis, nuo antradienio iki trečiadienio 11 val. kalio jodido tabletes jau įsigijo apie 16 tūkst. sostinės gyventojų“, – BNS informavo Registrų centro Paslaugų valdymo direktorė Diana Vilytė.

Iš viso numatyta išrašyti daugiau kaip 0,5 mln. kalio jodido e. receptų – ar jis jau suformuotas, gyventojai gali patikrinti prisijungę prie e.sveikatos sistemos. Jis galios mėnesį.

Kaip skelbė Vilniaus savivaldybė, kalio jodido tabletes sostinės gyventojai gali gauti nemokamai pateikę asmens dokumentą atsiimti vaistinių tinkluose „Eurovaistinė“, „Camelia“, „Gintarinė vaistinė“, „Norfos vaistinė“ ir „Benu“.

Registrų centras akcentuoja, kad automatiškai išrašyti receptus be šeimos gydytojo tarpininkavimo leido e.sveikatos sistemos galimybės ir centro specialistų sukurti automatizuoti sprendimai. Receptai formuojami pagal Vilniaus savivaldybės administracijos pavedimą Centro poliklinikai.

Iš viso Sveikatos apsaugos ministerija yra išdalijusi 4 mln. kalio jodido tablečių 16-ai savivaldybių, esančių 100 kilometrų atstumu nuo Astravo atominės elektrinės Baltarusijoje.

Lietuva kritikuoja branduolinio projekto Astrave saugumą ir pasiruošusi boikotuoti jėgainės elektrą, Baltarusija atmeta kritiką. Pirmąjį elektrinės reaktorių planuojama įjungti kitų metų pirmąjį ketvirtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius