Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 18

Rekonstruotas buvęs Klaipėdos tabako fabrikas atsivers menininkams

Jau kitąmet Klaipėdoje duris atvers rekonstruotas buvęs tabako fabrikas, priglausiantis menininkus. Tiesa, jau dabar sklando mitai, kad menininkai čia įsikurs už dyką.
Kultūros favrikas Klaipėdoje atsivers kitų metų pavasarį.
Kultūros fabrikas Klaipėdoje atsivers kitų metų pavasarį. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Klaipėda Menas

Buvusio tabako fabriko Bangų gatvėje rekonstrukcija ir pritaikymas menininkų poreikiams užtruko. 2007-aisiais pradėjus projektavimo darbus, planuota, kad statybos bus baigtos po trejų metų. Tačiau pabaigtuvės buvo vis nukeliamos. Šis projektas, daugiausiai finansuotas ES lėšomis, atsieis apie 13 mln. Lt.

„Gali būti, kad tai ilgiausiai Klaipėdos mieste vystytas projektas. Tikiuosi, kad juostelę kirpsime kitų metų kovą arba balandį“, – prognozavo šį projektą administruojančios Klaipėdos ekonominės plėtros agentūros direktorė Raimonda Laužikienė. 

Kultūros fabriko rekonstrukcijos darbai jau pamažu persikelia į vidų. Daugiaaukščiame pastate bus įkurta kino salė, konferencijų erdvės, salės koncertams, spektakliams, šokėjams. Į patalpas galės pretenduoti ir laisvieji menininkai. 

„Aišku, kad nemokamai nieko nebus, kaip kad anksčiau galvota, kad čia visi galės eiti kurti ir nieko nemokėti. Patalpos bus nuomojamos, ne privatizuojamos“, – aiškino R.Laužikienė. 

Nuomos kaina bus paskaičiuota pagal tokių patalpų išlaikymo savikainą. „Tačiau ir ta savikaina pakankamai didelė. Esame paskaičiavę nuomos mokestį, bet be miesto tarybos sprendimo nenorime jo viešinti. Bet faktas, kad jis artimas rinkos kainai“, – teigė pašnekovė. 

Pastate galės kurti rezidentai, gavę finansavimą. Tačiau apsistoti čia galės ne ilgiau nei penkeriems metams. 

Po mėnesio turėtų atsirasti Kultūros fabriko internetinė svetainė, kurioje bus skelbiama visa informacija apie kūrėjus ir apie rekonstrukcijos pabaigtuves. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius