Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 03

Rekonstruotos Danės krantinės metus naudojamos be palaiminimo

Klaipėdoje jau tampa įprasta, kad objektai pradedami naudoti, nors dar nėra pripažinti tinkami eksploatavimui.
Prekyba buvo organizuojama Danės krantinėje.
Danės krantinių rekonstrukcija kainavo 50 mln.litų. / Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr.

Taip atsitiko su uostamiesčio „Švyturio“ arena, savivaldybei nepavyksta susitvarkyti ir su Danės krantinėmis, kurios jau prieš metus baigtos rekonstruoti.

Anot Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės Juditos Simonavičiūtės, už poros savaičių teks priimti didžiųjų burlaivių regatą, nors valstybinė komisija iki šiol krantinių nėra pripažinusi tinkamomis naudoti.

„Prieš metus Danės krantinės buvo baigtos rekonstruoti, tačiau nesiseka jų atiduoti vertinti Valstybinei komisijai. Arena taip apt pradėjo veikti, nors dar nėra pripažinta tinkama naudoti“, – sakė J.Simonavičiūtė.

Anot savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjos Violetos Staskonienės, Danės krantines statybų inspekcija turėjo vertinti keliais etapais. Šį pavasarį po ilgų derybų tinkamu naudoti buvo pripažintas pasukamas tiltelis.

Tačiau palaiminimo iki šiol negauna krantinės nuo Danės žiočių iki Pilies tilto.  Valstybinė komisija pirmąkart vertindama objektą rado kelis defektus. Jie buvo ištaisyti. Tačiau liepos pabaigoje vis tiek nesulaukta patvirtinimo, nes atostogavo Kultūros vertybių apsaugos departamento Klaipėdos teritorinio padalinio atstovas. Komisija vėl žada rinktis šio mėnesio viduryje.

Vėliau turės būti vertinama krantinės atkarpa nuo Pilies iki Biržos tilto. Čia dar reikia įrengti elektros bei vandens tiekimo kolonėles. Taip pat planuose yra įrengti ir kuro kolonėlę, tačiau iki tarptautinės didžiųjų burlaivių regatos nepavyks to padaryti.

Po Danės krantinių rekonstrukcijos iki šiol nemažai kyla diskusijų dėl jų saugumo, nes upėje jau nuskendo ne vienas žmogus. Tačiau, anot J.Simonavičiūtės, krantinės buvo tvarkomos pagal projektą. Pirmiausia reikia įvertinti visą objektą, o tada esą galima mąstyti apie kitus projektus krantinių tobulinimui.

Visas projektas kainavo apie 50 mln. litų, iš kurių 28 mln.Lt skirta iš Europos Sąjungos.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius