Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 09 16

Rekordininkai: Klaipėdos kultūros fabrikui sąskaita už elektrą išaugo 20 kartų

Klaipėdos centre kūrėjus, smulkias įmones, teatro trupę, kino teatrą priglaudęs Kultūros fabrikas už šį rugpjūtį gavęs elektros sąskaitą išsyk prigesino iškabų šviesas. Per metus kone dvidešimt kartų išaugusi elektros sąskaita verčia imtis už galvų, o savivaldybei pavaldžios įstaigos vadovė atvira: situacija gali nuvesti į nemokumą.
Klaipėdos kultūros fabrikas
Klaipėdos kultūros fabrikas / Klaipėdos kultūros fabriko nuotr.

Šį rugpjūtį Klaipėdos centre esantis Kultūros fabrikas skaičiavo sulaukęs kone 20 proc. daugiau lankytojų nei praėjusiais, pandeminiais metais. Tačiau šis skaičius atrodo tik lašelis pamačius elektros sąskaitą už paskutinį vasaros mėnesį.

20 tūkst. 21 euras ir 89 centai – tiek priskaičiuota vien už elektrą rugpjūtį. „Bet čia tik elektra, dar reikia sumokėti 3 tūkst. už jos perdavimą“, – paaiškino Kultūros fabriko vadovė Raimonda Masalskienė.

Palyginimui, praėjusiais metais už rugpjūtį teko sumokėti kiek mažiau nei tūkstantį eurų.

Situacija, anot jos, susidarė nepalanki, nes nuo balandžio įstaiga buvo priversta pirkti elektrą pagal biržos kainą. „Nepaisant to, kad esame savivaldybės įstaiga, kad dirbame su menininkais. Papuolėme į situacijos gniaužtus ir tiek“, – paaiškino ji.

Pamatę skaičius sąskaitoje įstaigos darbuotojai išsyk ėmėsi priemonių: buvo pritemdytos iškabos, dalies fasado apšvietimo visai atsisakyta. „Bet koks rimtas sutaupymas remiasi į investicijas“, – pabrėžė R.Masalskienė.

Anot jos, fabriko stogo pakaktų rimtam saulės jėgainei, tačiau tam reikėtų ir savivaldybės pritarimo, ir didelių finansų.

Dabar kultūrinė įstaiga bando pildyti renginių kalendorių jau kviesdama įstaigas rezervuoti sales kalėdiniams renginiams.

„Sakydami, kad ieškomas geradarys – tą ir turime galvoje. Jau dirbame su įmonėmis planuodami kalėdinius renginius“, – kalbėjo įstaigos vadovė.

Kultūros fabrike darbo vietas nuomojasi kūrėjai, smulkiųjų įmonių atstovai. Anot Kultūros fabriko vadovės, gali tekti peržiūrėti sutartis. „Planuojami kainodaros pokyčiai, tačiau reikia atsižvelgti, kad tai pradedantys verslininkai, kūrėjai, menininkai“, – teigė R.Masalskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius