Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 29

Rektoriai nuogąstauja, jog aukštojo mokslo reforma neskatins studentų konkurencijos

Rektoriai ketvirtadienį susitikę su Seimo pirmininku Arūnu Valinsku išreiškė savo nuogąstavimus dėl naujosios aukštojo mokslo reformos.
Studentai.
Studentai. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Didžiausią aukštųjų mokyklų vadovų nerimą kelia geriausiems abiturientams skiriamo krepšelio įvedimas. Ši naujovė, pasak rektorių, lems konkurenciją tarp aukštųjų mokyklų, tačiau ne tarp studentų. Po vidurinės mokyklos baigimo užsitikrinę nemokamą mokslą jaunuoliai šio statuso nepraras per visus studijų metus. Tuo tarpu ne taip pažangiai mokyklą baigę, tačiau studijų metais pasitempę studentai negalės pretenduoti į nemokamą mokslą.

Rektorius jaudina aukštojo mokslo kokybė, nes aukštosios mokyklos nenorės prarasti studentų krepšelių ir neišdrįs išbraukti nepažangiai studijuojančiųjų iš studentų sąrašų, teigiama Seimo Ryšių su visuomene skyriaus išplatintame pranešime.

Pasak aukštųjų mokyklų rektorių, naujoji reforma įtakos ir socialinę atskirtį, netekusias studentų krepšelių aukštąsias mokyklas užguls ir finansinė našta, siekiant išlaikyti dėstytojus ir jų mokslinius tiriamuosius darbus.

Seimo pirmininkas A.Valinskas pritaria rektorių siūlomai studentų rotacijai po kiekvienų studijų metų, kuri padidins konkurenciją tarp studentų ir suteiks galimybę pažangiau besimokantiems pretenduoti į nemokamas studijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius