-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 27

Rektorių konferencija planuoja įkurti darbo grupę etikos klausimams nagrinėti

Penktadienį Klaipėdos universitete posėdžiausianti Lietuvos universitetų rektorių konferencija (LURK) planuoja įsteigti specialią darbo grupę etikos ir procedūrų klausimams nagrinėti.
Petro Baršausko spaudos konferencija
Petras Baršauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Mūsų įstatai leidžia sukurti darbo grupes atskiriems klausimams nagrinėti. Planuojame sukurti tokią grupę ir pavesti jai parengti Etikos kodeksą“, – posėdžio išvakarėse BNS sakė konferencijos prezidentas, Vytauto Didžiojo universiteto rektorius Juozas Augutis.

Pasak jo, tai bus LURK dalis, savo atstovus į ją deleguos universitetai.

J.Augučio teigimu, ši darbo grupė spręstų klausimus, susijusios su rektorių etika, ginčus dėl procedūrų ir pan.

Rugsėjo pabaigoje vykusiame LURK posėdyje universitetų rektoriai sutarė, kad reikia parengti naują dokumentą dėl akademinės etikos reikalavimų.

„Universitetai turi etikos kodeksus, Lietuva turi Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus tarnybą, to kaip ir užtektų tiek užkardyti, tiek išnagrinėti visus atvejus, bet tokia kaip mūsų asociacija irgi turėtų turėti savo moralės, skaidrumo, sąžiningumo kodeksą dar papildomai, jis demonstruotų galbūt net aukštesnius reikalavimus“, – tuomet BNS sakė J.Augutis.

Klausimas dėl etikos kodekso kilo, kai plagiatu buvo apkaltintas Kauno technologijos universiteto (KTU) rektorius Petras Baršauskas.

Akademinės etikos kontrolierius Vigilijus Sadauskas praėjusią savaitę paskelbė išvadą, kad P.Baršauskas pažeidė akademinės etikos ir intelektinės nuosavybės teisių užtikrinimo principus. Anot kontrolieriaus, P.Baršausko habilitacinis darbas gali būti laikomas plagiatu.

Pats P. Baršauskas etikos kontrolieriaus sprendimą ketina skųsti teismui, o kaltinimus dėl plagiato vadina politiniu susidorojimu. Jis pripažįsta, kad darbe yra techninių klaidų, tačiau neigia plagijavimą.

Kontrolieriui dar atliekant tyrimą, P.Baršauskas po raginimų atsistatydinti KTU tarybai įteikė prašymą jį atleisti – rektorius nustojo eiti pareigas spalio 25-ają.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius