Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 11 14

Remigijus Šimašius ieško kandidatų į Vilniaus tarybą – tereikia užpildyti anketą

Savivaldos ir tiesioginiams mero rinkimams besiruošiantis Vilniaus meras Remigijus Šimašius išplatino anketą, kurią užpildžiusieji gali patekti į jo rinkimų komitetą ir tapti kandidatais. Anketoje prašoma asmens duomenų – vardo, pavardės, telefono numerio, taip pat nurodyti sritis, kuriose norėtumėte dirbti, idėjas miestui bei kieno paramos galėtumėte tikėtis rinkimuose.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Raginimas užpildyti klausimyną, kuris pavadintas kandidato anketa, išplatintas R.Šimašiaus paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

„Rinkimų komitetą „Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės!“ sukūrėme tam, kad kuo daugiau aktyvių vilniečių galėtų prisidėti prie Vilniaus kūrimo. Surinkome puikią komandą, bet joje visada atsiras vietos naujiems bendraminčiams – mes atviri. Net jei ir nekeliate tikslo šiandien laimėti asmeniškai, savo indėliu galėsite prisidėti prie komandos ir vilniečių pergalės“, – rašoma mero žinutėje.

Garantuodamas, kad patirtis bus neįkainojama, o ir suderinama su dabartine norinčiųjų prisidėti veikla, R.Šimašius pakvietė norinčius kandidatuoti į tarybą užpildyti anketą.

Joje prašoma nurodyti savo vardą ir pavardę, telefono numerį ir elektroninio pašto adresą, įrašyti, kurioje srityje ar srityse norėtų veikti, kodėl nori kandidatuoti į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą. Toliau prašoma pateikti idėjas ar sumanymus, kuriuos norėtų įgyvendinti miesto taryboje, ar planuoja aktyvią rinkiminę kampaniją, tokios tikslinės grupės, bendruomenės galėtų paremti kandidatūrą.

R. Šimašiaus komandos kandidato anketa
R. Šimašiaus komandos kandidato anketa

Paskutinis klausimas: ar esate deklaravęs gyvenamąją vietą Vilniuje?

Nenori tapti kandidatu, paremk finansiškai

Jeigu vis dėlto žmogus dar nėra pasiruošęs tapti politiku, jam siūloma prisidėti kitaip, – galėtų būti savanoriai, paremti finansiškai ar skleidžiant idėjas. Tam irgi yra anketa.

Vis dėlto, kaip 15min sakė R.Šimašius, taip lengvai patekti į rinkimų komiteto sąrašą nepavyks. Visų anketą užpildžiusiųjų lauks atranka.

„Kandidatų sąrašas yra ilgas ir pakankamas. Atranka bus vykdoma, procedūra, paprastai šnekant, yra tokia, kad yra sudaryta tam tikra grupė komiteto žmonių, kurie gali vetuoti kandidato patekimą į sąrašą. Tikrai nereiškia, kad bet kas gali patekti, žmogus neturi būti angelas, bet jeigu kils pagrįstų abejonių, galime vetuoti“, – teigė R.Šimašius.

Eiliškumą sąraše nustatys komiteto nariai reitinguodami pasisiūliusius žmones.

„Sąrašo lyderis, tai yra aš, turėsiu galimybę dalį korekcijų įnešti. O tas kvietimas susijęs su tuo, kad norisi iš tų žmonių, kurie dažnai patapšnoja per petį, padėkoja, pasako, kad esame šaunuoliai, laikykitės ir toliau taip darykite, pakviesti į kitą stadiją, pakilti nuo sofos ir patiems daugiau padaryti dėl mylimo miesto. Tas kvietimas dėl to ir padarytas, kad pilietiški žmonės žengtų dar vieną žingsnelį“, – aiškino dabartinis sostinės meras.

Tikrai nereiškia, kad bet kas gali patekti, žmogus neturi būti angelas, bet jeigu kils pagrįstų abejonių, galime vetuoti, – teigė R.Šimašius.

Jis užtikrino, kad idėjomis pasidalinę, bet į komiteto sąrašą nepatekę asmenys nenukentės – jų idėjomis bei žiniomis nebus pasinaudota, kaip esą ir asmens duomenys bus tvarkomi griežtai pagal įstatymus.

Paklaustas, kiek žmonių jau yra jo komiteto sąraše, R.Šimašius tikslaus skaičiaus nepasakė, tačiau tikino, jog jų yra pakankamai. Vilniaus taryboje iš viso yra 51 narys, o norint dalyvauti rinkimuose sąraše turi būti ne mažiau nei 26 kandidatai.

Apie tai, kad artėjančiuose savivaldos rinkimuose dalyvaus ne su Liberalų sąjūdžiu, bet su visuomeniniu komitetu, R.Šimašius paskelbė spalio 15 dieną po partijos Vilniaus skyriaus sprendimo paremti jo pasirinkimą. Tačiau Liberalų sąjūdžio valdyba panaikino Vilniaus miesto skyriaus sprendimą savivaldos rinkimuose dalyvauti ne su partijos, o rinkimų komiteto sąrašu. Po šio sprendimo R.Šimašius ir Vilniaus skyriaus vadovė, parlamentarė Aušrinė Armonaitė partiją paliko, jų pavyzdžiu pasekė ir visi Vilniaus tarybos Liberalų sąjūdžio frakcijos nariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius