-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 10 10

Remigijus Šimašius: „Liberalų sąjūdžio rinkimų kampanija buvo ne rožėmis, o spygliais klota“

Remigijus Šimašius, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio lyderis, pirmadienio rytą šypsojosi gal kiek mažiau, nei buvo galima tikėtis. Jo vadovaujama partija ne tik vis dėlto peržengė 5 proc. ribą, bet ir pasiekė geriausių rezultatų per savo istoriją. Eugenijus Gentvilas rinkimų dienos vakarą pavadino švente. Spaudos konferenciją Valdovų rūmuose surengė naujienų agentūra BNS.

Liberalų sąjūdis jau po vidurnakčio lengviau atsiduso. Po skandalo, kai tuometis partijos lyderis Eligijus Masiulis įklimpo įtarimuose dėl galimos korupcijos, buvo abejojama, ar ši partija iš viso peržengs 5 proc. barjerą ir pateks į naująjį Seimą. Tačiau liberalus palaikė, naujausiais duomenimis, 9,36 proc. rinkimuose dalyvavusių žmonių, jie turės Seime 8 vietas.

Pirmadienio rytą į spaudos konferenciją atėjo R.Šimašius, Eugenijus Gentvilas ir Aušrinė Armonaitė.

Anot R.Šimašiaus, tai buvo geriausi rinkimai jų partijai. „Rinkimų kampanija mums buvo sunki, tikrai ne rožėmis klota. Istoriškai tai geriausi rinkimai, niekada nesame gavę tokio palaikymo ir labai džiaugiamės tuo. Matome, kad galime dalyvauti valdančioje koalicijoje ir norime dalyvauti“, – kalbėjo liberalų lyderis.

Gauti rinkėjų balsai
Gauti rinkėjų balsai

E.Gentvilas papildė pirmininką: „Kampanija tikrai buvo ne rožėmis klota, o vien spygliais.“ Jis pats nepateko į antrąjį turą vienmandatėje Gargždų apygardoje: „Tai buvo kaimiška apygarda, įdirbio nebuvo. Buvau tikras, kad laimėsiu, jeigu galėsiu skirti apygardai visą rinkimų laiką. Bet kai tapau Liberalų sąjūdžio sąrašo lyderiu, teko apvažiuoti visą Lietuvą. Gargžduose dalyvaudavau nebent viename renginyje per savaitę.“

Taip pat E.Gentvilas jau išsakė paramą valstiečių ir žaliųjų atstovui Broniui Markauskui, kuris antrame ture šioje apygardoje kovos su Petru Gražuliu.

Tačiau partijos atstovai turi kuo džiaugtis. Į antrąjį turą pateko dar 11–12 liberalų, tad su viltimi laukiama rinkimų po dviejų savaičių.

A.Armonaitė džiaugėsi, kad rinkėjai ją išreitingavo į Seimą daugiamandatėje apygardoje. „Pavyko iš 19 vietos į šeštą ir tai turbūt geriausiai rodo, kad darbu galima viską pasiekti. Esu Vilniaus tarybos narė. Tai rodo, kad yra pasitikėjimas jaunąja politikų karta“, – kalbėjo A.Armonaitė, kuri taip pat pateko ir į antrąjį rinkimų turą vienmandatėje Lazdynų apygardoje.

Kalbėdami apie būsimąją koaliciją liberalai teigė, kad skirtumai programose yra tas dalykas, kurį galima derinti. Vienas iš tokių dalykų yra nuomonių skirtumai dėl Darbo kodekso.

E.Gentvilas: Kampanija tikrai buvo ne rožėmis klota, o vien spygliais.

Liberalai neslepia noro būti valdančioje koalicijoje. „Norėtume sutarti su tomis partijomis, su kuriomis mūsų pagrindinės nuostatos sutampa“, – kalbėjo R.Šimašius. Apie konkrečias ministerijas, ministrų postus jis kalbėti nenorėjo.

Pasak E.Gentvilo, po rinkimų atrodo, kad koalicijos gali būti įvairios, tačiau Vaivorykštės koalicija esą yra paskutinis variantas, kurio greičiausia šįkart neprireiks.

Kalbėdamas apie Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą, R.Šimašius teigė, kad kol kas sunku pasakyti, už ką ir prieš ką yra ši politinė jėga.

Vis dėlto paklausti, su kuria politine jėga tikrai neitų į koaliciją, liberalai pašmaikštavo: „Su Darbo partija“. Tačiau surimtėjęs R.Šimašius teigė, jog deginti tiltų politikoje nereikėtų

Paklaustas, kaip E.Masiulio skandalas paveikė rinkimų rezultatus liberalams, R.Šimašius sakė, kad pasitikėjimo būtų sulaukta dar daugiau. „Nors ir dabar tai buvo geriausi rinkimai mums, tačiau vis dar turėsime užsitarnauti tą pasitikėjimą, jį atkurti“, – sakė Liberalų sąjūdžio pirmininkas.

VIDEO: R.Šimašius: „Niekada nesame gavę tokio palaikymo ir labai džiaugiamės tuo“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius