-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 09 03

Remigijus Šimašius nusprendė: autobusai iš oro uosto važinės su angliškais užrašais

Valstybinė lietuvių kalbos komisija (VLKK) nieko nepešė savo nepritarimu Vilniaus autobusų iš oro uosto žymėjimui dvikalbiais rašmenimis. Sostinės meras Remigijus Šimašius paskelbė, kad sprendimas jau priimtas, o naujų lentelių maketai – paruošti.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tokį sprendimą sostinės vadovas paskelbė gavęs Kalbos inspekcijos išvadą, kurioje teigiama, jog termino „airport“ vartojimas su įstatymais neprasilenkia.

„Džiaugiuosi, kad Vilniaus viešasis transportas ką tik gavo Lietuvių kalbos inspekcijos atsakymą – Oro uosto užrašymas anglų kalba neprieštarauja įstatymams.

Kadangi jau esame pasigaminę maršrutų, kurie važiuoja į Oro uostą, trafaretus su užrašu anglų kalba, rytoj 1, 2, 3G ir 88 maršrutų autobusai važinės su tokiomis maršrutų rodyklėmis, kur po užrašu Oro uostas, bus parašyta Airport. Taip pat informacinėse švieslentėse ir maršrutų rodyklėse bus lėktuvėlio ikona“, – socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė R.Šimašius.

Tiesa, terminas „Stotis“ mero paskelbtuose lentelių maketuose lieka lietuvių kalba. Tačiau meras žada, kad ir šis terminas viešojo transporto lentelėse atsiras su vertimu į anglų kalbą. 

Džiaugiuosi, kad Vilniaus viešasis transportas ką tik gavo Lietuvių kalbos inspekcijos atsakymą – Oro uosto užrašymas...

Posted by Remigijus Šimašius on Thursday, September 3, 2015

Primename, jog VLKK prieštarauja terminų „Oro uostas“ ir „Centras“ vertimui į anglų kalbą viešojo transporto žymėjime.

„Atkreipiamas dėmesys į tai, kad pagrindinės maršrutų sudedamosios dalys yra vietovardžiai – neverčiami žodžiai, taigi tokios informacijos teikimas ir anglų kalba būtų netikslingas ir neinformatyvus“, – skelbė VLKK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius