-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 04

Remigijus Šimašius savo patarėjams įteikė kalėdines dovanas – premijas nuo 200 iki 800 eurų

Vilniaus meras Remigijus Šimašius nuolat akcentuoja, kaip svarbu savivaldybei taupyti ir kopti iš finansinės duobės, kurioje miestas atsidūrė. Bet tai jam nesutrukdė pamaloninti prieš Kalėdas savo artimiausių bendražygių – skyrė vienkartines išmokas nuo 200 iki 800 eurų.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius su patarėjais inauguracijos dieną / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

R.Šimašius prieš pat Kalėdas, gruodžio 23 dieną, pasirašė potvarkį dėl vienkartinių piniginių išmokų skyrimo ir skyrė premijas šešiems savivaldybės valstybės tarnautojams ir darbuotojams. Visi jie – iš artimiausios mero aplinkos.

Daugiausia – po 800 eurų – meras atseikėjo savo patarėjams Ievai Pakarklytei ir Aleksandrui Zubriakovui. 460 eurų Kalėdų proga gavo vicemero, mero partiečio liberalo Lino Kvedaravičiaus vyriausioji referentė Ieva Dirmaitė. Vilniaus tarybos sekretorius Simanas Girdzijauskas pamalonintas 400 eurų vienkartine išmoka, o mero padėjėja Renalda Rutkauskaitė-Preskienė – 200 eurų.

Taip pat 740 eurų vienkartinė išmoka skirta savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vedėjo pavaduotojai, ilgą laiką pasikeitus vadovybei savivaldybėje ėjusiai ir vedėjos pareigas, Aurelijai Dermantei. Šios sumos nurodytos neatskaičius mokesčių.

Šito potvarkio tarp viešai prieinamų dokumentų savivaldybės interneto svetainėje vilnius.lt rasti nepavyko, nors kiti tą dieną mero pasirašyti potvarkiai sistemoje yra.

Meras šiuo klausimu nedaugžodžiauja: „Premijas skyriau tiems, kurie pernai dirbo daugiausiai viršvalandžių.“ Už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą šie darbuotojai priedus gauna pagal galiojančią tvarką.

Premijas skyriau tiems, kurie pernai dirbo daugiausiai viršvalandžių, – sakė R.Šimašius.

Tai ne vieninteliai savivaldybės darbuotojai, Kalėdas pasitikę kiek pilnesnėmis piniginėmis. Dar apie 7 proc. darbuotojų irgi skirtos iki 40 proc. pareiginės algos dydžio vienkartinės piniginės išmokos iš sutaupyto darbo užmokesčio fondo. Vidutinė premija buvo 300-400 eurų į rankas.

Tiksliau, kiek ir kokie darbuotojai gaus, nenurodoma. Tačiau tai buvo devynių savivaldybės departamentų darbuotojai, finansų, švietimo, teisės, aplinkosaugos, socialinių reikalų, užsienio ryšių, kultūros specialistai.

Premijomis šiemet savo darbuotojų nenudžiugino Vilniaus savivaldybei pavaldžios įmonės. Nei „Vilniaus vandenys“, nei „Grinda“, nei „Susisiekimo paslaugos“ savo darbuotojams premijų nemokėjo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius