Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 10 19 /17:48

Remigijus Šimašius svarsto galimybę atsistatydinti iš liberalų lyderio posto

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Remigijus Šimašius sako svarstantis galimybę atsistatydinti iš partijos pirmininko pareigų. Penktadienį situacijai partijoje aptarti jis šaukia partijos valdybos posėdį, tačiau neatskleidžia, ar jame nuskambės jo pasitraukimo pareiškimas.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Visko gali būti. Pažiūrėsim. Sulaukime rytojaus ir pamatysime“, – mįslingai atsakė R.Šimašius, paklaustas, ar gali trauktis jau penktadienį.

Iš Liberalų sąjūdžio pirmininko Remigijaus Šimašiaus pavaduotojų ketvirtadienį atsistatydino europarlamentaras Petras Auštrevičius, Seimo narys Vitalijus Gailius bei Marcijonas Urmonas.

Savo paskelbtame atsistatydinimo pareiškime jie sako tokiu žingsniu norintys „paskatinti būsimus pokyčius“.

„Liberalų sąjūdžiui reikalingos greitos ir ryžtingos permainos. Mes esame apie tai atvirai kalbėję ne kartą ir tebemanome, kad partijos vadovybės požiūris į esamą situaciją ir išeitis iš jos privalo keistis iš esmės – būti tiek savikritiškas, tiek vienijantis bendram ateities darbui“, – sakoma jų pareiškime.

„Būdami liberalais, liekame tvirtai įsipareigoję partiečiams, vienminčiams ir rinkėjams, todėl tikime tikrais pokyčiais, kurie padarys mus stiprius, valingus ir vieningus“, – sako atsistatydinantys politikai.

Vilniaus meras R.Šimašius tikina, kad apie permainas daug galvoja. Pasak jo, yra svarstoma, ar visai valdybai nereikėtų pasitikrinti pasitikėjimo.

„Aš kiekvieną dieną atsakinėju į tą klausimą (ar nereikėtų atsistatydinti – red.past.), bet šiandien smarkiau“, – teigė R.Šimašius.

Tačiau, anot jo, kol kas neaišku, ar tas laikas jau atėjo, nes jam tampant pirmininku buvo aišku, ką jam reikės daryti ir kokie sunkumai kils.

Generalinė prokuratūra prieš kelias savaites pranešė apie politinės korupcijos byloje pareikštus įtarimus dviem parlamente atstovaujamoms partijoms – Liberalų sąjūdžiui ir Darbo partijai.

Prokuratūra tuomet taip pat pranešė perdavusi Vyriausiajai rinkimų komisijai ikiteisminio tyrimo medžiagą apie galimą Liberalų sąjūdžio „2016 metų Seimo rinkimų politinės kampanijos finansavimą iš neteisėto finansavimo šaltinio“.

Remdamasi šia medžiaga VRK darbo grupė siūlo Liberalų sąjūdį pripažinti šiurkščiai pažeidus įstatymą dėl partijų ir kampanijų finansavimo. VRK sprendimą dėl to priimti planuoja šiuo metu vykstančiame posėdyje.

Iki šiol R.Šimašius turėjo aštuonis pavaduotojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius