Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 16

Remontas Klaipėdos gatvėje, kur gyvena savivaldybės vadovas, sukėlė aistrų: vadina akibrokštu

Dėmesio centre Klaipėdoje atsidūrė savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis ir J.Zauerveino gatvė, kurioje jis gyvena. Šiomis dienomis čia užvirs asfaltavimo darbai. Tarybos narė Alina Velykienė tikina, jog tai akibrokštas – gatvė tvarkoma be eilės ir tarybai nė nepatvirtinus. Pats G.Neniškis sako neužsiiminėjantis tokiais darbais, kur ir kokiose gatvėse keisti dangą. Taip pat juokiasi, kad šalia namų sutvarkyti ir keli skverai bei psichiatrijos ligoninė.
J.Zauerveino gatvė Klaipėdoje. Joje gyvena ir savivaldybės administracijos direktorius.
J.Zauerveino gatvė Klaipėdoje / A.Velykienės nuotr.

Pasipiktino politikė

„Didesnio akibrokšto nesu mačiusi, dar taryba nepatvirtino. Kol Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis darbo metu žaidė futbolą, gatvė jau remontuojama. Be eilės ir pritarimo J.Zauerveino gatvė! Fantastika, be komentarų!“ – trečiadienio rytą socialiniame tinkle piktinosi Klaipėdos tarybos narė A.Velykienė.

Politikė piktinosi, jog štai Paupių bendruomenės gyventojams jau apie ketverius metus tenka rinkti parašus, lakstyti į savivaldybę su šimtais prašymų, kad įtrauktų gatvę į remontuojamų gatvių sąrašą, nes nėra nei apšvietimo, nei šaligatvių.

„O čia tik „šast“ ir yra. Zauerveino gatvė, pagal pageidavimą“, – rašė A.Velykienė.

A.Velykienės nuotr./J.Zauerveino gatvė Klaipėdoje. Joje gyvena ir savivaldybės administracijos direktorius.
A.Velykienės nuotr./J.Zauerveino gatvė Klaipėdoje. Joje gyvena ir savivaldybės administracijos direktorius.

Skirsto 8 mln. eurų

Pirmadienį vyko Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdis. Jame pristatyta, kaip bus paskirstyti iš šalies biudžeto Klaipėdos savivaldybei skirti papildomi daugiau kaip 8 mln. eurų.

Šį klausimą pristatė Strateginio planavimo skyriaus vedėja Indrė Butenienė. Susisiekimo plėtros programoje pasiūlyta paankstinti dalies gatvių remonto darbus, kuriuos buvo numatyta atlikti kitais metais.

Vedėja pabrėžė, jog savivaldybės administracijos direktorius ne tik kad nesiūlė įtraukti šitos gatvės į planus, bet ir balsuojant nusišalino.

„Miesto tvarkymo skyrius siūlo pagal gatvės būklę. Kai išgirdo, jis buvo nusišalinęs apskritai nuo šito svarstymo“, – teigė I.Butenienė.

Kartu ji vardijo, kokioms dar gatvėms bei kitiems miesto infrastruktūros gerinimo darbams žadama skirti lėšų.

A.Velykienė: „Taip nedaroma“

Tarybos narė A.Velykienė 15min teigė, jog ši gatvė nebuvo tvarkomų gatvių sąraše, tad taryba tokio sprendimo nėra patvirtinusi.

„Šio mėnesio gale taryba turi tvirtinti. G.Neniškis sako, kad nusišalino nuo šio klausimo, bet taip negalima daryti. Kitos bendruomenės penkerius metus laukia. Tačiau niekas nieko nedaro. Turi būti gatvių sąrašas, prioritetai, išskirta, kur važiuoja viešasis transportas, kur ne. Taip nedaroma, – piktinosi politikė. – Darbo metu futbolą žaidžia.

Kreipiausi į merą, kad būtų atliktas tyrimas. Kodėl žaidžia futbolą darbo metu? Ar buvo apmokėta už tas darbo valandas? Vaikus tegul kviečia į futbolo mokyklos atidarymą. Arba ne darbo metu tegul tai daro.“

G.Neniškis sako, kad nusišalino nuo šio klausimo, bet taip negalima daryti. Kitos bendruomenės penkerius metus laukia.

Nuo klausimo nusišalino

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis 15min komentuodamas situaciją teigė neužsiimantis tokiais niekais, kokioje gatvėje pakeisti dangą.

Šiuo metu tvarkomos ir kaimyninės šio seno uostamiesčio kvartalo gatvės – Karklų, Kalvos, J.Zauerveino.

„Yra sutvarkymo programa. Gatvės tarpusavy jungiasi, neturiu ką aš pasakyti. Neturiu komentaro... Diskusijose nedalyvavau, nuo sprendimų priėmimo nusišalinau, Zauerveino gatvėje individualių namų nėra, visi daugiabučiai.

Ką padarysi, žmonės turi teisę kelti tokį klausimą, – kalbėjo G.Neniškis. – Yra procedūra, esu deklaravęs, kad gyvenu šitoje gatvėje, turiu turto ir Bokštų gatvėje. Tai sutvarkytas ir Kančių skveras šalia Daukanto gatvės, Ferdinando, Bokštų, Vydūno skverai, taip pat psichiatrinė šalia... Jei jau norima priskirti.“

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Gintaras Neniškis
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Gintaras Neniškis

Pirmadienį G.Neniškis kartu su kolegomis dalyvavo Klaipėdos futbolo mokyklos, kuri pastatyta naujai nuo pamatų, atidaryme. Šventės metu vyko ir futbolo varžybos, kuriose dalyvavo ir politikai. Renginio metu vyko ir vienas komitetų, kuriame pasigesta kolegų.

„Atidarom pirmą tokį objektą, komitetą paankstint galima, bet kam pūst šitą burbulą? Prieš dvi savaites buvo išsiuntinėti pakvietimai, FIFA, Švietimo ministerijos atstovai dalyvavo. Tiesiog tie dalykai parenkami. Ką padaryt? Man čia atsakomybė teko, nuo pamatų pastatėm tą mokyklą, – kalbėjo G.Neniškis.

Diskusijose nedalyvavau, nuo sprendimų priėmimo nusišalinau, J.Zauerveino gatvėje individualių namų nėra, visi daugiabučiai.

– Jei būčiau rankas paspaudęs, su kostiumu pastovėjęs, nieko, o jei įsitraukėm pažaisti – nuodėmė. Suvažiavo žvaigždės, tai yra jankauskai, dalinkevičiai. Neatsimenu, kada taip yra buvę. Reikia miestą reprezentuoti, norisi pasitarti, koks galėtų būti atgimimas žiūrint į perspektyvą.“

Jis teigė nesureikšminantis jam adresuotos kritikos, paskaitantis visa tai su šypsena, o priekaištus vadina politikės raiškos stiliumi.

Kreipėsi dėl gatvės būklės

Šio kvartalo seniūnaitis Eimantas Koševojus teigia, jog tarp daugybės visokių siūlymų ir pastabų, kurias teikė kaip seniūnaitis, minėjo ir šios gatvės prastą važiuojamosios dalies būklę, taip pat ir nekokybiškai atliktą šaligatvių remontą.

„Į tokius paprastus istorinių gatvių remontus žiūriu labai skersai, bet būklė išties jau reikalaujanti remonto. Tai šioje vietoje politikavimus reikėtų susipakuoti atgal“, – rašė seniūnaitis.

Pakalbintas E.Koševojus 15min teigė, jog gatvės būklė iš tiesų yra labai prasta. Be to, čia nereikia ieškoti jokių užslėptų užmačių.

„Jei gatvėje gyvena vadovas, tampame vadovo įkaitu? Suprasčiau, jei prieš du metus būtų išasfaltuota ir dar kažką darytų į prabangos pusę, bet realiai lopas ant lopo tas asfaltas. Bet čia dabar bet kokia tema ieškoma kaip pasireikšti.

Šiaip ta gatvė senuose vaizduose labai graži buvo kaip Tiltų ar Turgaus gatvė, o važiuojamoji dalis kaip K.Donelaičio, S.Nėries“, – sakė E.Koševoj.

Suprasčiau, jei prieš du metus būtų išasfaltuota ir dar kažką darytų į prabangos pusę, bet realiai lopas ant lopo tas asfaltas, – sakė seniūnaitis.

Jis teigė dar liepos mėnesį kalbėdamas apie seniūnijai svarbius darbus minėjęs ir šią gatvę, kuriai yra reikalingas remontas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius