-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 21

„Ren TV Baltic“ retransliavimas nenutrauktas, neliko draudžiamų programų

Rusijos televizijos kanalo „Ren TV Baltic“ retransliavimas Lietuvoje nenutrauktas, nes neberodomos draudžiamos programos, teigia Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK).
„Ren TV“ logotipas
„Ren TV“ logotipas
Temos: 1 TV

„Dar nespėjus įsigalioti komisijos sprendimui, šios programos rengėjas – „BMA Ltd.“ – pats pertvarkė jos tinklelį taip, kad jame nebeliko komisijos sprendimu draudžiamų programų. Jos buvo pakeistos Europos Tarybos konvenciją dėl televizijos be sienų ratifikavusios valstybės – Ukrainos televizijos programomis. Todėl visa programa gali būti ir toliau retransliuojama Lietuvos Respublikoje“, – rašoma trečiadienį išplatintame komisijos pranešime.

Pagal LRTK sprendimą, kurį patvirtino ir Vilniaus apygardos administracinis teismas, visi Lietuvos teritorijoje televizijos programą „Ren TV Baltic“ retransliuojantys retransliuotojai, trims mėnesiams – nuo sausio 18-osios iki balandžio 17-osios – negali programos dalių, kurios yra pagamintos ne Europos Sąjungos valstybėse narėse, Europos ekonominės erdvės valstybėse ir kitose Europos Tarybos konvenciją dėl Televizijos be sienų ratifikavusiose Europos valstybėse.

LRTK sprendimą dėl ne ES parengtų „ Ren TV Baltic“ laidų transliacijų apribojimo priėmė sausio pradžioje, nes pernai lapkričio 19 dieną rodytoje laidoje „Paklydimo teritorija“ kurstytas karas ir neapykanta.

Pernai trims mėnesiams dėl tokių pat priežasčių jau buvo sustabdytos kanalų „NTV Mir“ ir „RTR planeta“ transliacijos Lietuvoje, užpernai – Pirmojo Baltijos kanalo (BPK) retransliavimas.

Be to, gruodį Lietuvos radijo ir televizijos komisija nusprendė inicijuoti rusiškų televizijos kanalų „RTR Planeta“ ir „ NTV Mir Lithuania“ retransliacijos sustabdymą metams, nustačius, kad jie pakartotinai galėjo kurstyti nesantaiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius