Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 02

Rengiamasi rekonstruoti Panemunės tiltą

Visuomenėje kilus įvairiems svarstymams dėl Panemunės tilto būklės, Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas ir Komunalinio skyriaus specialistai šios savaitės pradžioje Vaidoto pagrindinėje mokykloje susitiko su Panemunės bendruomene, kuriai Savivaldybės atstovai pateikė informaciją apie Panemunės tilto būklę ir planuojamus atlikti rekonstrukcijos darbus.

Komunalinio ūkio specialistai pristatė anksčiau atliktų tilto techninių ekspertizių išvadas, po kurių transporto eismas tiltu buvo apribotas iki 15 tonų. Buvo pristatytos ir 2008 metų techninės ekspertizės išvados, kuriose konstatuojama, kad tilto būklė nėra gera, bet ir ne tokia tragiška, kaip dažnai bandoma pavaizduoti.

Atsižvelgus į pateiktas išvadas ir specialistų rekomendacijas, miesto Taryba jau pritarė Panemunės tilto rekonstrukcijai. Tiltas bus rekonstruotas ir turės 4 juostas, kurios padidins transporto pralaidumą, pagerins Panemunėje gyvenančiųjų susisiekimą su likusia miesto dalimi.Pasak Komunalinio ūkio skyriaus specialistų, sprendimas rekonstruoti tiltą, o ne statyti naują yra racionalesnis, nes rekonstruoti tiltą galima greičiau nei pastatyti naują. Naujojo tilto statybos pareikalautų didesnių investicijų, būtų susidurta su privačių sklypų paėmimo visuomenės poreikiams procedūromis, dėl to dalis Panemunės gyventojų jau anksčiau yra išreiškę susirūpinimą. Taigi, tilto rekonstrukcija nepažeis miesto gyventojų privačių interesų.

Rengiantis Panemunės tilto rekonstrukcijai, šiuo metu yra gautas Kauno apskrities viršininko administracijos sutikimas rekonstruoti Panemunės tiltą. Komunalinio ūkio specialistai pateikė prašymą urbanistams, kad leistų rengti projektavimo sąlygas. Konkursą techniniam projektui numatoma surengti kitų metų pradžioje, o tilto rekonstrukciją, atsižvelgus į finansavimą, galima būtų pradėti jau 2010 metų vasarą. Numatoma, kad Panemunės tiltas po rekonstrukcijos bus atidarytas 2012 metais.Panemunės tilto rekonstrukcijai bus panaudotos Savivaldybės, Kelių direkcijos ir kitos lėšos.

Iki Panemunės tilto rekonstrukcijos pradžios planuojama pradėti Jiesios tilto rekonstrukcijos darbus. Jiesios tiltas su dviem eismo juostomis bus pradėtas atnaujinti kitų metų pradžioje. 2010 metų vasarą planuojama pradėti Juozapavičiaus prospekto rekonstrukciją, kurios metu bus pakeistos dangos, inžineriniai tinklai ir pagerintos eismo sąlygos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius