Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 23

Rengiantis pirmininkavimui Europos Sąjungos Tarybai – konsultacijos su Europos Komisijos atstovais

Kaip rašoma spaudai išplatintame pranešime, rengdamiesi pirmininkavimui Europos Sąjungos Tarybai, Lietuvos nuolatinės atstovybės ES diplomatai, vadovaujami nuolatinio atstovo ES, ambasadoriaus Raimundo Karoblio, spalio 22 dieną su Europos Komisijos pareigūnais, vadovaujamais generalinio sekretoriaus pavaduotojo Christiano Danielssono, surengė konsultacijas dėl abiems pusėms aktualių Lietuvos pirmininkavimo prioritetų.
Europos Sąjungos vėliava
Europos Sąjungos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Europos Komisija yra vienas iš pagrindinių pirmininkaujančios šalies partnerių, ir sklandus pirmininkaujančios šalies bendradarbiavimas su Europos Komisija nemažai prisideda prie pirmininkaujančios šalies sėkmės. Komisijos paramos Lietuvai reikės ir Taryboje, siekiant kompromisinių susitarimų tarp visų ES valstybių narių, ir derantis su Europos Parlamentu“,– sakė R.Karoblis.

Konsultacijų dalyviai aptarė prioritetines sritis, tokias kaip ekonomikos augimas, darbo vietų kūrimas, Europos bankų sąjunga ir vidaus rinkos gilinimas. Taip pat aptartas energetikos vidaus rinkos kūrimas, išorinių sienų apsauga, kova su sukčiavimu ir duomenų apsauga. Lietuvos delegacija taip pat kėlė ES Rytų partnerystės temas, susijusias ir su Europos išorės veiksmų tarnybos kompetencija.

Per susitikimą aptartas bendradarbiavimas artėjant pirmininkavimui, pavyzdžiui, galimybė rengti Lietuvos ministrų vizitus bei Europos Komisijos vizitą į Lietuvą pirmininkavimo metu.

Lietuva pirmininkaus ES Tarybai 2013 m. antrąjį pusmetį. Per pirmininkavimą planuojama apie 1600 posėdžių Briuselyje ir apie 200 renginių Lietuvoje. Pirmininkaujanti šalis turi užtikrinti sklandų visai ES svarbių įstatymų leidybos procesą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius