-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 09 28

Rengiantis trečią kartą rinkti Kauno klinikinės ligoninės direktorių, vėl pasipylė skundų lavina

Prasidėjus trečiajam konkursui Kauno klinikinės ligoninės direktoriaus pareigoms eiti, pretendentai skundais vėl apipylė miesto politikus ir valdininkus, rašo „Lietuvos žinios“.
Konkursas Kauno klinikinės ligoninės vadovo pareigoms užimti atnaujintas.
Konkursas Kauno klinikinės ligoninės vadovo pareigoms užimti atnaujintas. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Oficialiai motyvuojant užplūdusiais skundais, vienas konkursas jau buvo sustabdytas.

Kauno miesto savivaldybės sudaryta speciali komisija trečią kartą mėgins išrinkti Kauno klinikinės ligoninės direktorių. Naujasis konkursas paskelbtas prieš kelias savaites, rugsėjo pradžioje. Pretendentai pateikti savo gyvenimo aprašymus ir kitus dokumentus turėjo per savaitę. Dabar jų dokumentai vertinami, o lemiamas konkurso etapas vyks kitą savaitę, spalio 5-ąją. 

Tą dieną kandidatai į ligoninės vadovo postą privalės atsakyti į 100 testo klausimų. 

Atsakiusieji į visus 100 klausimus gaus aukščiausią įvertinimą – 10 taškų. Prie jų dar penkis taškus kiekvienas pretendentas galės prisidurti pakalbėjęs su komisija ir už darbo  patirtį. Konkursą laimės didžiausią taškų sumą surinkęs kandidatas. 

Kauno savivaldybės administracija šįsyk tikina pretendentams į direktoriaus postą parengusi lengvesnį testą nei praėjusį kartą, kai nė vienam iš dalyvių nepavyko surinkti konkurso sąlygose nurodytų 25 balų.

„Norėtųsi pagaliau išrinkti direktorių ir daugiau nebegrįžti prie šio klausimo“, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius socialdemokratas Antanas Navakauskas.

Tačiau valdininkas pripažino, kad šįsyk tai padaryti taip pat nebus lengva, nes net ne vienas, o keli pretendentai į ligoninės vadovus jau parašė ne po vieną skundą savivaldybei. Kandidatų rašytuose skunduose kritikuojama ir juos vertinsianti komisija, ir balų skaičiavimo metodika. 

„Žinant, kiek aistrų Kauno visuomenėje kelia bet koks su šia ligonine susijęs klausimas, to buvo galima tikėtis iš anksto. Tačiau viliuosi, kad konkurso nelaimėję buvę pretendentai sugebės susitaikyti su pralaimėjimu ir teismų skundais neatakuos“, – sakė A.Navakauskas. 

Kauno klinikinės ligoninės direktoriaus posto siekia aštuoni asmenys. Septyni pretendentai pažįstami komisijos nariams, vienas kandidatas nedalyvavo ankstesniuose dviejuose konkursuose.

Be to, jis konkurso dieną greičiausiai neatvyks į savivaldybę. Pasak A.Navakausko, šis kandidatas prašė pakeisti atrankos datą, nes būtent testavimo dieną, spalio 5-ąją, bus išvykęs į komandiruotę. Tačiau jo prašymą apsvarsčiusi komisija nusprendė nesiderinti prie norinčiojo tapti ligoninės direktoriumi ir nekeisti testo datos. 

Kauno klinikinės ligoninės direktoriaus parinkimo konkursas pirmą kartą rengtas šių metų kovą, tačiau, anot dienraščio, jis atšauktas įtarus, kad kai kurie dalyviai sužinojo testo klausimus. Antrasis konkursas, vykęs birželį, taip pat buvo nesėkmingas, nes nė vienas kandidatas nesurinko tarybos numatyto taškų skaičiaus. 

Šiuo metu iš dviejų gydymo įstaigų – Kauno Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninės ir Kauno 2-osios klinikinės ligoninės – metų pradžioje sukurtai ligoninei laikinai vadovauja konservatorius K.Mazurkevičius. Laikinasis gydymo įstaigos vadovas dalyvauja ir trečiajame konkurse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius