-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 06 03

Rengiasi Laisvės alėjos rekonstrukcijai

Birželio 1 dieną Kauno miesto savivaldybėje vyko pasitarimas dėl rengiamo Laisvės alėjos rekonstrukcijos techninio projekto.
Aleja
Aleja

Projektavimo darbus atlieka Šarūno Kiaunės projektavimo įmonė ir SĮ „Kauno planas". Kauno miesto merui Andriui Kupčinskui, savivaldybės administracijos direktoriui Vygantui Gudėnui ir Miesto plėtros bei Urbanistikos skyrių specialistams architektai pristatė jau atliktus darbus, savo sukurtas rekonstrukcijos vizijas. Pasak projektavimo darbus atliekančio Š.Kiaunės, praeitą rudenį pradėta Laisvės alėjos analizė jau yra baigta, padaryta toponuotrauka, atlikti kiti paruošiamieji darbai.

Laisvės alėjos rekonstrukcijos techninis projektas bus rengiamas šešiais etapais. Tikimasi, kad iki lapkričio rekonstrukcijos projektas bus baigtas. Pasitarime miesto vadovai sutarė, kad pirmojo etapo metu reikėtų rekonstruoti Laisvės alėjos atkarpą nuo Vilniaus g. iki I. Kanto g.
Miesto meras A. Kupčinskas pažymėjo, kad, siekiant pritraukti Laisvės alėjos rekonstrukcijai būtiną finansavimą iš Kelių direkcijos lėšų, rengiant techninį projektą iki rudens būtina paruošti ir investicinį projektą.

Meras domėjosi, ar techniniame projekte bus numatytos vietos dviračių stovams, takams ir kitai dviratininkams reikalingai infrastruktūrai. Laisvės alėjos techninio rekonstrukcijos projekto rengėjai patikino, kad dviratininkų poreikiams bus skiriama daug dėmesio. Architektai pristatė ir keletą rekonstruotos Laisvės alėjos vizualių vaizdų. Juose buvo pasiūlyta, kaip reikėtų atnaujinti ir spaudos kioskus. Meras A. Kupčinskas pastebėjo, kad rekonstruojant Laisvės alėją būtina atnaujinti turistinius informacinius stendus bei rodykles, o spaudos kioskai galėtų būti panašūs į buvusius prieškario laikotarpiu, kurie turėjo tiek modernios, tiek ir tradicinės architektūros elementų. Pasitarime sutarta, kad architektai rugsėjį pristatys jau atnaujintus sprendinius bei kito etapo idėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius