Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 15

Rengs ne tik Jūros šventę

Nuo rugsėjo, kai prašymą atleisti iš pareigų uostamiesčio Savivaldybės administracijai pateikė VšĮ „Jūros šventė“ vadovas Remigijus Mockus, imtasi pokyčių pačioje įstaigoje.
Jūros šventės 2010 akimirka.
Tradiciškai pasiruošimas didžiausiai uostamiesčio fiestai prasideda sausio mėnesį. / I.Ozturhan/15min.lt nuotr.

„Įstaigos „Jūros šventė“ įstatai turėtų būti išplėsti naujomis veikomis. Iki šiol įstaiga kuravo tik vienos šventės organizavimą, tad, valdybos nuomone, tai per didelė prabanga miestui, ypač kai uostamiestyje atsiranda tarptautinio lygmens renginių“, – Savivaldybėje pristatydama sprendimo projektą, kuris bus svarstomas gruodžio 23-iąją miesto tarybos posėdyje, sakė Kultūros skyriaus vedėja ir VšĮ „Jūros šventė“ valdybos narė Jolanta Braukylienė.

Šiuo projektu siūloma keisti ir pačios įstaigos pavadinimą, esą dabartinis – „Jūros šventė“ – ėmus organizuoti daugiau įvairių didžiųjų miesto renginių, nebeatitiks realybės. Užsimenama, kad dabartinį pavadinimą turėtų keisti kitas – „Klaipėdos šventės“.

„Tokiai įstaigai su gerokai išplėstomis veikomis reikalingas iniciatyvus, inovatoriškas ir kūrybingas vadovas. Jei bus patvirtinti naujieji įstatai, kalbėsime su direktoriumi, ar jis pasirengęs perlipti aukštesnių reikalavimų kartelę“, – paklausta, ko tikimasi iš įstaigos vadovo, teigė J.Braukylienė.

Pasak J.Braukylienės, įstaiga turi ambicijų kuruoti Europiadas, imtis jubiliejinių 2012 metų renginių programos, bei naujų reprezentacinių renginių organizavimo. Kiekvienam projektui būtų samdomas atskiras projektų vadovas. Iki šiol, pagal įstatymą, viešoji įstaiga galėjo užsiimti ir komercine veikla, tačiau, pasikeitus įstatams, jei pritars taryba, bus nustatytos siauresnės veiklos ribos.

Pats ligšiolinis įstaigos direktorius Remigijus Mockus, jai vadovaujantis nuo 2004-ųjų, nebuvo kalbus: „Yra įvairiausių priežasčių, kodėl rugsėjį pateikiau prašymą mane atleisti iš pareigų. Pagal įstatymą, jei į pasiūlymą nutraukti darbo sutartį nėra atsakyta, laikoma, kad jis atmestas. Antrą kartą nesikreipiau. Dėl pačios įstaigos minčių yra įvairių, pasiūlymų taip pat, bet dabar dar apie tai anksti kalbėti“.

Savivaldybės administracijos direktorius Aloyzas Každailevičius patvirtino, kad R.Mockaus prašymas atleisti nebuvo svarstomas, ieškota kompromisų, tad jis ir toliau vadovauja įstaigai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius