Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2008 12 18

Renkamas Kauno menininkas

Baigiantis metams Kauno menininkų namai tradiciškai skelbia rinkimus „Įsimintiniausias Kauno menininkas 2008“.
Įsimintiniausiais Kauno menininkais jau yra tapę 15 miesto kūrėjų. Pernai juo pripažintas fotografas Gintaras Česonis.
Įsimintiniausiais Kauno menininkais jau yra tapę 15 miesto kūrėjų. Pernai juo pripažintas fotografas Gintaras Česonis. / Organizatorių nuotr.

Kūrybinės sąjungos jau pateikė savo kandidatus. Dailininkų sąjungos Kauno skyrius verčiausia šio apdovanojimo laiko dailininkę Jūratę Rekevičiūtę, kuri šiemet aktyviai ir ryškiai demonstravo savo kūrybą bei populiarino grafiką.

Rašytojų sąjungos Kauno skyriaus kandidatai yra du: rašytoja Violeta Šoblinskaitė už romaną „Skyrybų kambariai“ bei rašytojas Jurgis Gimberis su humoreskų knyga „Papashos testamentas“.

Tautodailininkų sąjungos Kauno bendrija įsimintiniausio menininko titului pristato tautodailininkę Oną Pusvaškytę, kurią lydėjo sėkmė Respublikinėje konkursinėje tautodailės parodoje „Aukso vainikas“.

Teatro sąjungos Kauno skyrius pristato net du kandidatus – aktorius ir režisierius Inesą Paliulytę ir Aleksandrą Rubinovą. Buvusi Kauno valstybinio dramos teatro (KVDT) vadovė I.Paliulytė šį rudenį kartu su KVDT ir teatro mokyklėle „Mano teatras“ pristatė bendrą projektą – spektaklį „Liūdnas Dievas“. O Kauno kamerinio teatro siela A.Rubinovas itin sėkmingai pasirodė tarptautiniuose dramos teatrų monospektaklių festivaliuose.

Įsimintiniausią Kauno menininką gali rinkti ir visi miestiečiai. Nusprendę, kuris iš pasiūlytų miesto menininkų arba dar nepaminėtas, jūsų akimis, labiausiai vertas apdovanojimo, parašykite elektroninį laišką. Laiške nepamirškite parašyti tikslų jo vardą, pavardę, kūrybinius darbus, taip pat nurodyti savo vardą bei pavardę. Visų balsų Kauno menininkų namai laukia iki gruodžio 27 dienos el.paštu kmn@kmn.lt.

Teatralizuota „Įsimintiniausio Kauno menininko 2008“ paskelbimo ceremonija įvyks sausio 9-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius