Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 21

Renkami europarlamentarų parašai dėl GMO

Europos Parlamente (EP) oficialiai pradėti rinkti parašai palaikyti Europos Parlamentaro iš Lietuvos Zigmanto Balčyčio rašytinę deklaraciją dėl genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) naudojimo Europos Sąjungoje, teigiama išplatintame pranešime.
Zigmantas Balčytis
Zigmantas Balčytis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Jeigu per tris mėnesius pavyks surinkti daugiau nei pusės iš 736 EP narių parašus, prie šio klausimo turės iš naujo grįžti Europos Komisija, trečiadienį pranešė europarlamentaro biuras. „Skirtingų Europos Sąjungos šalių narių visuomenės yra vieningai prieš GMO naudojimą, tačiau Europos Komisija vis tiek įteisinimo šių kontraversiškų organizmų naudojimą. Europos Parlamente vyraujanti nuostata taip pat yra nepalanki GMO, todėl tikiuosi, kad reikiamą parašų kiekį surinksime“, – sako Z.Balčytis.

Jo parengtoje deklaracijoje teigiama, kad Pasaulio sveikatos organizacijai turint rimtų abejonių dėl genetiškai modifikuotų bulvių poveikio žmonių sveikatai, genetiškai modifikuotų produktų plėtra neturėtų vykti, kol šios abejonės nėra visiškai išsklaidytos.

Parlamentaras prieš mėnesį užregistravo deklaraciją dėl GMO naudojimo, tačiau tik šią savaitę dokumentas gali būti pradėtas teikti pasirašyti europarlamentarams, nes iki šiol jo tekstas buvo verčiamas į visas oficialias ES kalbas.

Be to, šią savaitę aktyviai rinkti parašus EP sutrukdė Islandijos vulkano padariniai, todėl aktyviai raginti kolegas europarlamentarus palaikyti deklaraciją ketinama pradėti kitą savaitę. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius