Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 07 02

Renkant Seimo narį Klaipėdoje savo valią pareiškė 483 rinkėjai

Per tris išankstinio balsavimo dienas renkant Seimo narį Klaipėdoje savo valią pareiškė 483 rinkėjai.
Klaipėdoje trečiadienį prasidėjo išankstiniai rinkimai į Seimą. Kol kas jie itin vangūs.
Rinkimai Klaipėdoje / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, iš anksto Klaipėdos miesto savivaldybėje ir apskričių paštuose trečiadienį ir ketvirtadienį balsavo 183, specialiuose paštuose – 84 rinkėjai, penktadienį namuose – 216 žmonių. Iš viso savo valią per tris dienas pareiškė 1,13 proc. visų šios apygardos rinkėjų.

Danės apygardoje renkant atstovą į parlamentą balso teisę turi 42 tūkst. 597 rinkėjai, rinkimuose varžosi šeši politikai.

Išankstinis balsavimas ir balsavimas specialiuose paštuose vyko trečiadienį ir ketvirtadienį, balsuoti iš anksto buvo galima visoje Lietuvoje: Klaipėdoje – savivaldybės pastate, kitur – apskričių centrų paštuose jų darbo valandomis.

Penktadienį prasidėjo balsavimas namuose. Balsuoti namuose gali dėl ligos laikinai nedarbingi rinkėjai, taip pat vyresni nei 70 metų rinkėjai, jeigu jie dėl sveikatos būklės patys negali rinkimų dieną atvykti į rinkimų apylinkę. Norint balsuoti namuose reikia būti užpildžius atitinkamą prašymą vietos rinkimų komisijai.

Dėl parlamentaro mandato Klaipėdoje varžosi socialdemokratas Aloyzas Každailevičius, liberalcentristas Valdemaras Puodžiūnas, „darbietis“ Raimondas Paliukas, konservatorius Naglis Puteikis, Liberalų sąjūdžio kandidatė Diana Stankaitienė bei partijos „Tvarka ir teisingumas“ keliamas Vytautas Vaičius.

Seimo nario rinkimuose Danės apygardoje liepos 3 dieną bus renkamas parlamento narys vietoj mandato atsisakiusio anksčiau šioje apygardoje išrinkto liberalo Vytauto Grubliausko.

Liberalų sąjūdžio narys V.Grubliauskas Seimo nario mandatą iškeitė į Klaipėdos miesto mero pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius