-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 01

Renkant Seimo narį Klaipėdoje savo valią pareiškė bent 267 rinkėjai

Antrąją išankstinio balsavimo dieną renkant Seimo narį Klaipėdoje savo valią pareiškė 267 rinkėjai.
Balsuoti išankstiniuose Seimo rinkimuose atėjusi Gražina tikino, kad balsuoti – kiekvieno pareiga.
Balsuoti išankstiniuose Seimo rinkimuose atėjusi Gražina tikino, kad balsuoti – kiekvieno pareiga. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, iš anksto Klaipėdos miesto savivaldybėje ir apskričių paštuose trečiadienį ir ketvirtadienį balsavo 183, specialiuose paštuose – 84 rinkėjai, tai yra 0,63 proc. visų rinkėjų.

Iš viso Danės apygardoje renkant atstovą į parlamentą balso teisę turi 42 tūkst. 597 rinkėjai, rinkimuose varžosi šeši politikai.

Išankstinis balsavimas prasidėjo trečiadienį ir tęsėsi ketvirtadienį, balsuoti iš anksto buvo galima visoje Lietuvoje: Klaipėdoje – savivaldybės pastate nuo 8 iki 20 valandos, kitur – apskričių centrų paštuose jų darbo valandomis.

Trečiadienį prasidėjo ir balsavimas specialiuose paštuose. Balsuoti paštu gali rinkėjai, kurie yra sveikatos priežiūros, socialinės rūpybos ar globos įstaigose, arba atlieka privalomąją karo tarnybą ir todėl negali atvykti balsuoti į rinkimų apylinkę. Taip pat balsuoti specialiai sudarytuose paštuose gali atliekantys arešto ar laisvės atėmimo bausmę.

Penktadienį prasidėjo balsavimas namuose. Balsuoti namuose gali dėl ligos laikinai nedarbingi rinkėjai, taip pat vyresni nei 70 metų rinkėjai, jeigu jie dėl sveikatos būklės patys negali rinkimų dieną atvykti į rinkimų apylinkę. Norint balsuoti namuose reikia būti užpildžius atitinkamą prašymą vietos rinkimų komisijai.

Dėl parlamentaro mandato Klaipėdoje varžysis socialdemokratas Aloyzas Každailevičius, liberalcentristas Valdemaras Puodžiūnas, „darbietis“ Raimondas Paliukas, konservatorius Naglis Puteikis, Liberalų sąjūdžio kandidatė Diana Stankaitienė bei partijos „Tvarka ir teisingumas“ keliamas Vytautas Vaičius.

Seimo nario rinkimuose Danės apygardoje liepos 3 dieną bus renkamas parlamento narys vietoj mandato atsisakiusio anksčiau šioje apygardoje išrinkto liberalo Vytauto Grubliausko.

Liberalų sąjūdžio narys V.Grubliauskas Seimo nario mandatą iškeitė į Klaipėdos miesto mero pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius