Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2013 03 16

Renkant tris Seimo narius jau balsavo 6,5 tūkst. rinkėjų

Per tris išankstinio ir balsavimo namuose dienas Seimo rinkimų antrajame ture trijose apygardose savo valią pareiškė 6583 arba 6,28 proc. rinkėjų.
Rinkimai
Rinkimai / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Daugiausiai – 2349 – rinkėjai iš anksto, specialiuosiuose paštuose bei namuose balsavo Biržų-Kupiškio apygardoje, Ukmergės apygardoje savo valią pareiškė 2224 arba 6,46 proc. rinkėjų, Zarasų-Visagino apygardoje – 2010 arba 5,47 proc. rinkėjų, pranešė Vyriausioji rinkimų komisija.

Trečiadienį ir ketvirtadienį gana vangiai balsavę šių apygardų rinkėjai, penktadienį tapo aktyvūs. Per dvi dienas savivaldybėse ir specialiuose paštuose tebalsavo 1,79 proc., o penktadienį pradėjus balsuoti namuose aktyvumas išaugo iki 6,28 procento.

Iš anksto ir specialiuose paštuose savo valią pareiškė po kelis šimtus žmonių, o namuose kiekvienoje apygardose balsavo gerokai per tūkstantį rinkėjų.

Iš viso šiose apygardose registruota per 104 tūkst. rinkėjų.

Balsuoti namuose gali tik šie rinkėjai: neįgalieji, dėl ligos laikinai nedarbingi rinkėjai, sulaukę 70 metų ir vyresni rinkėjai, jeigu jie dėl sveikatos būklės patys negali atvykti rinkimų dieną į rinkimų apylinkę.

Trijų Seimo narių rinkimai vyks sekmadienį nuo 7 iki 20 valandos.

Antrajame rinkimų ture varžosi: Biržų-Kupiškio apygardoje socialdemokratas Aleksandras Zeltinis su „darbiečiu“ Ritu Vaiginu, Zarasų-Visagino apygardoje „tvarkietis“ Algimantas Dumbrava su socialdemokratu Nikolajumi Gusevu, Ukmergės apygardoje socialdemokratas Kazys Grybauskas su konservatore Janina Galiauskiene.

Zarasų-Visagino bei Biržų-Kupiškio apygardose rinkimų rezultatai panaikinti dėl nustatytų šiurkščių pažeidimų, o Ukmergėje naujas Seimo narys bus renkamas vietoj mirusio Juliaus Veselkos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius