Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 10

Respublikinei Vilniaus psichiatrinei ligoninei toliau vadovaus A.Germanavičius

Respublikinei Vilniaus psichiatrinei ligoninei (RVPL) toliau vadovaus ligšiolinis ligoninės direktorius Arūnas Germanavičius.
Arūnas Germanavičius
Arūnas Germanavičius / Nuotr. iš sam.lt

Kaip pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), jis ligoninės direktoriaus pareigas laimėjęs konkursą antrąjai kadencijai tęs nuo penktadienio.

Liepos viduryje paskelbtame konkurse į ligoninės vadovus iš viso dalyvavo šeši kandidatai. Kandidatų tinkamumą pareigoms vertino steigėjai – Sveikatos apsaugos ministerijos ir Vilniaus universiteto (VU) sudaryta komisija. A.Germanavičius į pareigas paskirtas jam surinkus daugiausiai komisijos balų ir sėkmingai pasirodžius antrajame atrankos etape.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigia, kad vienas pirmųjų darbų, kurį turi padaryti paskirtasis vadovas – tai aiškūs veiksmai, kaip stabilizuoti situaciją ligoninėje.

„Ligoninės pagrindinis tikslas yra teikti kuo kokybiškesnes paslaugas pacientams, o to neįmanoma padaryti be darnaus medicinos darbuotojų kolektyvo. Todėl vienas svarbiausių darbų – atliepti darbuotojų lūkesčius, taip užtikrinant savalaikių sveikatos paslaugų teikimą pacientams“, – teigia ministras.

Pasak VU rektoriaus Rimvydo Petrausko, psichikos sveikata yra viena iš jautriausių ir daug dėmesio sulaukiančių dabarties temų. Anot jo, svarbu, kad vadovas gerintų ir tobulintų visos organizacijos darbą, gydymo ir paslaugų teikimo procesas būtų paremtas naujausiais mokslo pasiekimais ir bendradarbiavimu su kitų sričių mokslininkais

„Tikiu, kad suderinus klinikinio gydymo praktikas ir mokslinius tyrimus, galime ne tik padėti žmonėms, bet ir prisidėti prie didesnio visuomenės sąmoningumo ir empatijos psichikos sveikatos srityje“, – sako R.Petrauskas.

Pats A.Germanavičius teigia, kad praėjusios kadencijos metu pavyko įgyvendinti daugelį užsibrėžtų tikslų: renovuoti keturi ligoninės skyriai, įrengta moderni laboratorija bei virtuvė, pradėti aktualūs tarptautiniai moksliniai tyrimai.

Daug dėmesio, anot jo, skirta gydymo standartų tobulinimui, pacientų teisių užtikrinimui – didinta terapinių priemonių pasiūla ir prieinamumas, įdiegtos sistemos medikamentų suvartojimo monitoringui, būtinojo fizinio suvaržymo minimalizavimui, kurtos erdvės, pacientams suteikiančios daugiau privatumo ir kita.

„Nors daug laiko skyrėme ne tik pacientų, bet ir darbuotojų gerovės kūrimui, pavyzdžiui, sistemingai kėlėme darbo užmokestį, optimizavome dokumentacijos procesus, įgyvendinant gausius pokyčius ir taikant itin aukštus standartus, neapsiėjome ir be komandinių iššūkių“, – sako A.Germanavičius.

„Į paskutiniu metu išgirstus nuogąstavimus jau atsižvelgėme: intensyviai komunikuojame su darbuotojais apie galimus darbo tvarkos tobulinimus, nemažai iš jų jau įgyvendinti. Toliau siekti tikslų labiausiai įkvepia vis gerėjantys pacientų atsiliepimai apie paslaugų kokybę“, – tvirtino vadovas.

Kaip skelbiama, A.Germanavičius yra diplomuotas psichiatras, biomedicinos mokslų daktaras ir Vilniaus universiteto profesorius, sukaupęs beveik tris dešimtmečius profesinės ir mokslinės veiklos patirties. Jis RVPL direktoriaus pareigas ėjo nuo 2017 metų pabaigos.

SAM skelbia, kad tobulindamas diagnostikos, gydymo ir prevencijos procesus, ligoninės vadovas turės organizuoti paslaugas pagal biopsichosocialinį modelį, orientuotą į visapusišką asmens atsigavimą. Taip pat turės skirti deramą dėmesį nemedikamentinėms intervencijoms, mažinti gydymo metu taikomas prievartines priemones, formuoti optimalią ir racionaliai veiksiančią ligoninės struktūrą, vystyti mokslą, į medicinos procesus įtraukiant mokslininkus ir pedagogus, ugdyti naują sveikatos priežiūros specialistų kartą, puoselėti įstaigoje bendravimo ir bendradarbiavimo kultūrą.

RVPL dirba per 600 žmonių medicinos ir kito personalo. Ligoninė teikia antrinio ir tretinio lygio psichologines ir psichiatrines paslaugas visos šalies gyventojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius