-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 20

Restauratoriai Palangos bažnyčią dengia „auksiniu“ stogu

Palangos Švenčiausiosios Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčia puošiasi nauju stogu.
Restauratoriai Palangos bažnyčią puošia nauju stogu.
Restauratoriai Palangos bažnyčią puošia nauju stogu. / D.Grikšaitės nuotr.
Temos: 1 Bažnyčia

Auksu tviskančią vario skardą vakar pradėjo kloti kurorto simbolį restauruojantys bendrovės „Pamario restauratorius“ specialistai bei subrangovai bendrovė „Darstogva“. Šios įmonės stogdengiai vario lakštus montavo ant daugelio šalies reprezentacinių pastatų, tad jiems patikėtas ir vieno gražiausių pajūrio istorinių statinių stogo atnaujinimas.  

Pasak bendrovės  „Pamario restauratorius“ direktoriaus Aldo Kliuko, šiemet bus perklota didžioji Palangos bažnyčios stogo dalis. Darbai organizuoti taip, kad net permainingi pajūrio orai nekeltų grėsmės statinio  vidaus erdvėms. Vietoj nuardytų senosios stogo dangos lakštų tuoj pat klojama nauja. Gegužę stogas jau bus sumontuotas, o birželį planuojama užbaigti ir jo apdailos darbus.

D.Grikšaitės nuotr./Palangos bažnyčia.
Palangos bažnyčia

Ant bažnyčios stogo ryškiai sutviskęs varis traukia palangiškių ir kurorto svečių dėmesį. Bendrovės „Pamario restauratorius“ vadovo A. Kliuko teigimu, tai tik laikinas efektas. „Kitąmet vario stogas jau bus rusvas, o dar po kelių metų – pažaliuos ir niekuo nesiskirs nuo daugelio senųjų statinių vario stogų. Vario danga – ilgaamžė ir pastatą patikimai saugos ne vieną dešimtmetį“,– sakė restauravimo bendrovės vadovas.

1907-aisiais, daugiau nei prieš 100 metų, statytos Palangos Švenčiausiosios Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčios restauravimo darbai pradėti prieš porą metų. Rangovas – bendrovė „Pamario restauratorius“ – pastatą atnaujina etapais. Pirmiausia, buvo sutvarkytas kritinės būklės bažnyčios bokštas, praėjusiais metais – didžioji dalis fasadų, atnaujintos mūro siūlės, šiemet – baigiamas fasadų tvarkymas, perklojami stogai. Kultūros paveldo departamentas, Palangos miesto savivaldybė ir parapijos bendruomenė bažnyčiai atnaujinti yra numatę skirti 2,2 mln. litų, iki 2010-ųjų atlikta darbų už 0,9 mln. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius