Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 30

Restoranai autentiškiausioje Valdovų rūmų dalyje – skandalinga, teigia istorikas

Lietuvos istorijos instituto Archeologijos skyriaus vyresnysis laborantas Tomas Baranauskas skandalingu vadina Valdovų rūmų suprojektavimą, pagal kurį autentiškiausiose jų vietose – vieninteliuose išlikusiuose rūmų rūsiuose – numatoma įrengti restoranų.
Valdovų rūmų vidinis kiemas, kuriame susirinko visi svečiai.
Valdovų rūmų vidinis kiemas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tokį architektų užmanymą istorikas sako pastebėjęs viename iš lankstinukų, kuriuos galėjo įsigyti trumpam šią vasarą atsivėrusių rūmų lankytojai.

„Rūsiai yra vienintelės autentiškos išlikusios vietos. Šią vasarą lankytojai jų iš viso dar negalėjo pamatyti“, – BNS sakė T.Baranauskas.

Jo teigimu, po buvusiu 19-ojo amžiaus pirklio Abraomo Šliosbergo namu buvę ir todėl vieninteliai gerai išsilaikę Valdovų rūmų rūsiai lankstinuke pažymėti ne kaip muziejaus ekspozicijos, o komercinės patalpos.

Valdovų rūmų muziejaus direktorius Vydas Dolinskas sakė nekomentuojantis šio istoriko pateikiamų vertinimų, tačiau patvirtino, kad rūmų autentiškiausiuose rūsiuose turėtų būti restoranų. Tačiau jis pabrėžė, kad restoranai veiks ne tik T.Baranausko įvardytuose rūsiuose.

V.Dolinskas aiškino, kad kritiką T.Baranauskas turėtų adresuoti architektams.

„Tačiau negi jis mano, kad architektai yra kvaili?“ – klausė V.Dolinskas. Jo teigimu, rūsiai negali būti pritaikomi vaikščioti „masiniams srautams", dėl to ten ir nuspręsta įrengti restoranų.

Restoranų lankytojams vis dėlto bus pasiūlyta susipažinti su autentiškais mūrais – ten planuojama suderinti maitinimo paslaugas ir ekspozicijas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius