Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 30

Rezervuoti vietą automobiliui atsieis pigiau

Šių metų pradžioje įvedusi vietinę rinkliavą už automobilių stovėjimą mieste, uostamiesčio valdžia ilgai netruko ir jau pakeitė jos tvarką.
(parkomatai) Nuo balandžio keičiasi rinkliavos už automobilių stovėjimą tvarka.
Nuo balandžio keičiasi rinkliavos už automobilių stovėjimą tvarka. / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.
Temos: 1 Kaina

Nuo balandžio pokyčiai laukia mokamose zonose gyvenančių žmonių – jie savo automobilius galės statyti ne toliau kaip 100 metrų spinduliu nuo deklaruotos gyvenamosios vietos. Šios vietos adresas bus nurodytas leidime. Šis pakeitimas aktualus žmonėms, kurie gyvena Klaipėdos centre bei senamiestyje. Taip miesto valdžia norėjo „numalšinti“ gyventojų norą statyti savo automobilį ir naudotis leidimu visoje mokamoje zonoje.

Sukilus Klaipėdos verslininkams buvo perskaičiuotos ir leidimų automobilių statymui kainos.
Klaipėdos politikai pritarė sumažinti rezervuotos vietos mokestį: raudonojoje (senamiesčio) zonoje vietoj 500 Lt už vieną stovėjimo vietą dabar bus 200 Lt mėnesinis mokestis, geltonojoje (centrinėje) zonoje nuo 350 Lt mėnesinis mokestis sumažintas iki 100 Lt.

Valstybinės įstaigos prašė suteikti leidimus, kad jos galėtų vykdyti joms priskirtas visuomenines funkcijas. Joms bus įvestas metinis leidimas, kuris bus išduodamas automobilių vairuotojams, vykdantiems kontroliuojančių institucijų ar įstaigų priskirtas visuomenines funkcijas. Leidimas suteiks teisę naudotis bet kuria geltonosios ar raudonosios zonos mokama vieta automobiliams statyti, išskyrus tuos, kurie įsigijo leidimą mašinas statyti konkrečioje vietoje. Toks leidimas metams kainuos 100 litų vienai transporto priemonei. Taip pat atsisakoma pažymų dėl asmens deklaruotos gyvenamosios vietos pateikimo.

Valandos stovėjimo apmokestintose zonose tarifų artimiausiu metu nesirengiama keisti.
Tačiau kai kuriems miesto politikams iškilo klausimas, kodėl automobilių stovėjimo automatai veikia ir savaitgaliais, kada mokėti nereikia. Ne visi žmonės tą žino ir įmeta į automatus pinigus, kurie nėra grąžinami. Klaipėdos savivaldybės administracijai buvo nurodyta išsiaiškinti, ar įmanoma techniškai sutvarkyti, kad automatai tokiais atvejais nepriimtų pinigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius