-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 02

Režimo persekiojamai R.Protasevičiaus draugei S.Sapegai – diplomas Vilniuje

Sofia Sapega, Baltarusijos režimo sučiupto aktyvisto Romano Protasevičiaus draugė, šiuo metu Minske gyvena namų arešto sąlygomis ir išvykti negali. Bet Vilniuje įsikūrusiame Europos humanitariniame universitete (EHU), kuriame mergina studijavo, ji vis tiek buvo pagerbta diplomu.
Sofia Sapega
Sofia Sapega / ehu.lt nuotr.

Ceremonijoje internetu dalyvavo ir Sofios motina Hana, kuri virtualiai priėmė jos dukros gautą diplomą.

S.Sapega EHU įgijo tarptautinės teisės ir ES teisės vientisųjų studijų magistro laipsnį. Diplomas, kaip 15min teigė universiteto atstovai, kitą savaitę turėtų iškeliauti ir pasiekti Minską.

„Kaip tik galime remkime represuojamus baltarusius! Tai labai svarbu žmonėms, kenčiantiems Baltarusijoje“, – tviteryje parašė nuotraukomis iš EHU diplomų įteikimo ceremonijos pasidalinusi Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja, kuri dirba iš Vilniaus.

Praėjusią savaitę R.Protasevičiaus ir S.Sapegos tėvai pranešė, kad gegužės pabaigoje režimui Minske nutupdžius „Ryanair“ keleivinį lėktuvą suimta pora buvo perkelta į namų areštą.

Tiesa, jie, kaip pranešama, apgyvendinti atskirai. S.Sapegos advokatas Antonas Gašinskis kanalui „Dožd“ patvirtino, kad S.Sapegai taikomas namų areštas.

Esą ginamoji turi galimybę susitikti su tėvais – išvakarėse jie pietavo restorane.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Sofia Sapega ir Romanas Protasevičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Sofia Sapega ir Romanas Protasevičius

R.Protasevičius ir S.Sapega buvo sulaikyti gegužę, kai iš Atėnų į Vilnių skridęs „Ryanair“ lėktuvas buvo priverstas leistis Minske, baltarusių dispečeriams pamelavus, kad orlaivyje yra sprogmuo.

Sulaikyti R.Protasevičius ir S.Sapega „pripažino“ kaltę dėl įvairių nusikaltimų prieš kameras, tačiau jų artimieji ir analitikai neabejoja, kad jie buvo priversti tai padaryti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius