Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 16

Riaušininkams gresia 6 metai kalėjimo (atnaujinta 18.50 val.)

Seimo pirmininko kabinete penktadienį vakare skubiai sušauktas pasitarimas.
Sulaikomi riaušininkai
Sulaikomi riaušininkai

Jame dalyvavęs  Policijos departamento generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas pareiškė, kad per riaušes buvo sulaikyti 82 žmonės. A.Telyčėnas pranešė, kad jeigu bus nustatya, jog jie kurstė riaušes, šiems sulaikytiesiems gali būti skirta iki 6 metų kalėjimo.

Sulaikytieji – jauonuoliai

V.Telyčėnas teigė, jog policija kol kas neturi duomenų, jog tarp riaušininkų galėjo būti ne Lietuvos piliečių. Jis taip pat sakė, jog tik po tyrimo galės pasakyti, ar būta provokacijų. Anot jo, mitinge prie Seimo iš pradžių dalyvavo apie 5000 žmonių. Paskui apie 4000 tūkst. taikiai nuėjo prie Vyriausybės, o likusieji būriavosi aplink Seimą. Jie ir sukėlė riaušes.

Todėl, pasak V.Telyčėno, tyrimas parodys, ar riaušės nebuvo organizuotos iš anksto. Tai turėtų įrodyti filmuota medžiaga. Kol vyksta tyrimas, nieko komentuoti komisaras nenorėjo. Pasak V.Telyčėno, dauguma sulaikytųjų – jaunesnio amžiaus žmonės. Policija turi duomenų, jog pirmieji dūminiai užtaisai buvo paleisti iš minios. Tačiau komisaras kol kas negalėjo patvirtinti, ar tikrai buvo šaudyta į parlamento langus. Pasak jo, jie išdaužyti akmenimis.

Generalinis komisaras neatskleidė, kokių veiksmų policija dėl galimų provokacijų ketina imtis naktį ir rytoj, kai mitingas planuojamas Klaipėdoje. Tačiau patikino, jog policijos pajėgos bus sustiprintos.

Riaušėms gerai pasiruošta

Tuo tarpu ir Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas, ir premjeras Andrius Kubilius teigė, jog riaušės buvo planuotos iš anksto, joms geria pasirengta. Esą mitingo organizatoriai, kurie planavo surengti taikų mitingą, su riaušininkai neturi nieko bendra. Pasak A.Valinsko, dabar būtų neetiška įvardyti riaušių kurstytojus, tačiau esą visi jų veiksmai nufilmuoti.

Beje, į šį pasitarimą netikėtai buvo iškviestas ir LRT vadovas Audrius Siaurusevičius. Maždaug po valandos išėjęs iš pasitarimo A.Siaurusevičius sakė, jog kalbėta apie tai, kad žiniasklaida neturi kaitinti aistrų. Kalbėta ir apie Lietuvos radijo transliacijas iš įvykio vietos. Pasak A.Siarusevičiaus, renginio reklama, kuri buvo labai aktyviai transliuojama per nacionalinį radiją, buvo užsakyta per reklamos skyrių: „Profsąjungos – legali organizacija, mūsų teisininkai sakė, jog dėl to viskas tvarkoj“.

Paklausus, kodėl į valstybės vadovų pasitarimą buvo pakviestas A.Siaurusevičius, A.Kubilius teigė, jog su juo norėta aptarti, ar galės nacionalinis transliuotojas suteikti kažkam iš vadovų eterį. Esą A.Siaurusevičius tai patvirtino, ir tuo pokalbis pasibaigė.

Ir premjeras, ir Seimo pirmininkas patikino, jog riaušininkų veiksmai nesustabdys nei koalicijos, nei jos pradėtų reformų.

Abiejų valdžios vyrų namai šiąnakt bus saugomi kaip įprasta, Vadovybės apsaugos departamento pareigūnų. A.Valinskas ta proga pareiškė, jog jis esąs ne iš bailiųjų, ir galimų provokacijų nebijo.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius