Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 16

Riaušių prie Seimo metines šeštadienį mini tik policininkai ir žurnalistai (nuotraukos)

Nors signalus apie galimus neramumus pareigūnai vadina nerimtais, prie parlamento rūmų budi sustiprintos pajėgos.
Riaušių metinės prie Seimo domino tik policiją ir žiniasklaidą.
Mobiliosios kuopos pareigūnų autobusiukas prie Seimo. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Šį šeštadienį prie Seimo – ramu lyg įprastą savaitgalį. To, kad lygiai prieš metus, 2009-ųjų sausio 16-ąją, prie parlamento buvo surengtos riaušės, metinių dieną bent iki pietų niekaip nepažymėjo nei politinių provokacijų mėgėjai, nei gatvės chuliganai.

Panašu, kad dramatiško visuomeninio įvykio metinės šiandien rūpi tik žiniasklaidai ir policijai.

„Yra minimos riaušių metinės, todėl ir mes šiek tiek pasiruošėme. Tačiau kol kas viskas ramu.

Buvo internete raginimų rinktis prie Seimo, todėl tam pasirengėme, nors ta informacija, sakykim, nebuvo itin rimta. Bet buvo skirtos tam tikros papildomos pajėgos“, – portalui 15min.lt šeštadienį apie pietus pranešė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Raimundas Dervinskas.

Komisaras sakė, kad pareigūnai budės „tiek, kiek reikės“, tačiau neatmetė galimybės, jog akivaizdžiai Seimą saugančių Mobiliosios kuopos ekipažų su autobusiukais neliks jau po kurio laiko, iki vėlumos jie gali net nelaukti.

Kaip žinoma, lygiai prieš metus didžiulėms, tačiau nepakankamai pasiruošusios specialiosioms pajėgoms prie Seimo teko kaip reikiant paprakaituoti, kai įtūžusių žmonių minia akmenimis puolė įstatymų leidžiamosios valdžios būstinę (nuotraukų galeriją apie pernykščius neramumus galite pamatyti čia).

Tuo tarpu tarpu šiandien pareigūnams darbo praktiškai nėra, todėl jiems belieka sėdėti ir šildytis autobusiukuose su veikiančiais dyzeliniais varikliais.

Vilniaus apskrities policijos vienas vadovų R.Dervinskas 15min.lt kalbėjo, kad ypatingos visuomeninės įtampos dėl sunkmečio ir valdžios poelgių pareigūnai kasdien nejunta. „Ypatingų ekscesų kol kas nebuvo. Visi mitingai pastaruoju metu vykdavo pakankamai ramiai“, – sakė pašnekovas.

R.Dervinskas pabrėžė, kad pernykščiai neramumai prie Seimo policiją privertė gerokai pasitempti.

„Išanalizavome savo klaidas, įvertinome, ką ne taip padarėme. Organizuojame mokymus, ruošiamės papildomai“, – kalbėjo policijos atstovas, kuriam pagal darbų grafiką turėjo būti laisvas savaitgalis, tačiau dėl riaušių metinių teko atvykti į tarnybą.

Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Komisaras R.Dervinskas: Apie praėjusių Kalėdų reido rezultatus nėra ką anekėti. Nes vairuotojai buvo arba moterys, ar pagyvenę žmonės.
Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Komisaras R.Dervinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius