-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 31

Rikiuotėje į Seimo rinkimus – D.Ulickas, E.Šablinskas ir K.Juraitis ant ribos, A.Zuoko rinkti parašai netinka

30 pretendentų į tris laisvas vietas Seime antradienį rinkimų komisijoms pateikė surinktus parašus. Paaiškėjo, kad iš rinkimų iškrinta visuomenininkė Rasa Žemaitė ir Lietuvos žaliųjų partijos atstovas Saulius Povilaitis. „Darbiečiui“ Dariui Ulickui, „socialdarbiečiui“ Eduardui Šablinskui ir savarankiškam kandidatui Kazimierui Juraičiui parašus pavyko surinkti tik per plauką, o Artūro Zuoko kandidatui Algiui Čaplikui rinkti parašai pripažinti netinkamais.
Darius Ulickas, Eduardas Šablinskas ir Kazimieras Juraitis
Darius Ulickas, Eduardas Šablinskas ir Kazimieras Juraitis / 15min nuotr.

Žirmūnų apygardoje dėl vietos Seime kovos Socialdemokratų partijos vadovas Gintautas Paluckas, sostinės tarybos narė konservatorė Paulė Kuzmicienė, buvę parlamentarai „socialdarbietis“ Eduardas Šablinskas, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovas Algis Čaplikas, „darbietis“ Darius Ulickas, Lietuvos centro partijos keliamas Povilas Gylys.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Eduardas Šablinskas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Eduardas Šablinskas

Naujai įsteigta Laisvės partija remia viešųjų ryšių specialistės Rimos Olberkytės kandidatūrą, išsikelti savarankiškai siekia Dovilas Petkus. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga kelia Vilmą Galdikę, Lietuvos žaliųjų partija – Ievą Budraitę, Liberalų sąjūdis – Tomą Keršį.

Visi jie, Žirmūnų rinkimų komisijos pirmininkės Eugenijos Ibianskienės teigimu, surinko reikiamą 1000 rinkėjų parašų.

Tiesa, ne visi lengvai. „Socialdarbietis“ E.Šablinskas ir „darbietis“ D.Ulickas į rinkimų rinkiuotę prasprūdo per plauką – tinkamai pripažinti atitinkamai 1002 ir 1007 jų surinkti parašai.

Gautas ir skundas esą šie kandidatai atnešė ne Žirmūnuose gyvenančių rinkėjų parašų, tačiau E.Ibianskienė patikina, kad tokie parašai jau išbrokuoti.

„Tie parašai yra išmesti. Jų niekas neįtraukia“, – aiškino ji.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Darius Ulickas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Darius Ulickas

Taip pat gautas skundas dėl Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovo A.Čapliko surinktų parašų. Jame teigiama, kad partijos pirmininkas Artūras Zuokas netinkamai rinko parašus – perrašė juos iš ir ankstesniuose rinkimuose gautų lapų ir taip galimai klastojo dokumentus.

Kaip jūs įsivaizduojate, kaip patikrinti tokius parašus, kai pasirašo kur nors tamsioj laiptinėj su barščių samčiu.

Tačiau E.Ibianskienė A.Zuoko piktybiškumu netiki.

„Čia du labai surašyti ir viskas. Jie visi išmesti, negaliojantys. Tie, kas rašo skundus, tegu pirma ateina pasikalbėti. (...) Kaip jūs įsivaizduojate, kaip patikrinti tokius parašus, kai pasirašo kur nors tamsioj laiptinėj su barščių samčiu. Čia VRK dalykai“, – teigė ji, primindama, kad galutinius sprendimus dėl surinktų parašų kiekio ir skundus tirs Vyriausioji rinkimų komisija.

Su A.Zuoku trečiadienį susisiekti nepavyko.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Algis Čaplikas, Artūras Zuokas
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Algis Čaplikas, Artūras Zuokas

K.Juraitis – ant ribos

Vienmandatėje Gargždų rinkimų apygardoje Seimo nariu tapti siekia Centro partijos kandidatas Kristupas Krivickas, „darbietis“ Valdas Rimkus, liberalsąjūdietis Justas Ruškys, „socialdarbietis“ Vaclovas Dačkauskas, socialdemokratė Ligita Liutikienė, „valstietis“ Raimundas Daubaris, konservatorė Rasa Petrauskienė.

Ant ribos yra K.Juraitis, 1002 ar 1003 turbūt bus, bet dar kruopščiai žiūrime.

Čia kėlėsi ir trys savarankiški kandidatai – Martynas Pocius, Gintautas Kniukšta ir prezidento rinkimuose nesėkmingai bandęs dalyvauti Kazimieras Juraitis.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Kazimieras Juraitis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Kazimieras Juraitis

Pastarajam kilo sunkumų renkant parašus, tačiau Gargždų apygardos rinkimų komisijos vadovas Zigmas Bitinas patikino, kad greičiausiai reikiamą kiekį – 1000 parašų – šįkart pavyko surinkti.

„Visi yra surinkę reikiamą skaičių. Toks pirmas vaizdas, kad visiems užteks. Konkretūs skaičiai – paryčiais. Ant ribos yra K.Juraitis, bet trys jau tikrino, dar ketvirtas žiūri, visiems kol kas užtenka, bet vos vos. 1002 ar 1003 turbūt bus, bet dar kruopščiai žiūrime“, – pasakojo Z.Bitinas.

Žiemgalos apygardoje parašus pristatė šeši užsiregistravę pretendentai. Komisijos pirmininkė Ingrida Mačiulienė patikino, kad parašų visi surinko pakankamai.

Čia Seimo nario vietos siekti ketina savarankiška kandidatė Rūta Bilkštytė, socialdemokratas Liudas Jonaitis, liberalsąjūdietė Lina Martinaitienė, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovas Saulius Gegieckas, „darbietė“ Ingrida Venciuvienė ir bendra „valstiečių“ bei Centro partijos kandidatė Rūta Janutienė.

Kandidatais daugiau nei 1000 rinkėjų parašų surinkusius asmenis Vyriausioji rinkimų komisija ketina posėdyje ketvirtadienį.

Papildomi rinkimai į Seimą trijose vienmandatėse apygardose – Žirmūnų, Gargždų ir Žiemgalos – vyks rugsėjo 8 dieną.

Vilniuje, Žirmūnuose, Seimo nario vieta atsilaisvino Aušrą Maldeikienę išrinkus į Europos Parlamentą. Rinkimai Gargžduose ir Žiemgalos apygardoje rengiami, nes čia išrinkti Seimo nariai „valstietis“ Bronius Markauskas ir liberalas Vitalijus Gailius atsisakė mandatų dėl mero pareigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius