Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 16

Rima Baškienė: „Artūras Skardžius Energetikos komisijoje nedirbs“

Seimo vicepirmininkė „valstietė“ Rima Baškienė sako, kad su „socdarbiečiu“ Artūru Skardžiumi yra sutarta, jog jis nebedirbs Seimo Energetikos komisijoje, bet liks Ekonomikos komiteto nariu. A.Skardžius tokios informacijos nepatvirtina.
Artūras Skardžius
Artūras Skardžius / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Kai kam kliūva A.Skardžiaus buvimas Ekonomikos komitete, bet jame svarstomi ne tik ekonomikos klausimai, o jis turi visas galimybes nusišalinti nuo kai kurių klausimų. Beje, dar turime komisijas pasitvirtinti kitą savaitę. Ir tikrai su A.Skardžiumi mes suradome sutarimą, kad jis nebedirbs Energetikos komisijoje kaip pavaduotojas ir neliks jos narys“, – sakė R.Baškienė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rima Baškienė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rima Baškienė

Tačiau A.Skardžius sako niekam jokių pažadų nedalijęs ir dėl darbo Energetikos komisijoje nesitaręs.

„Jūs kalbėjote su gerbiama vicepirmininke R.Baškiene, o aš jums sakau, kad niekas niekam negali nurodyti, kas kur turi dirbti. Aš tik išpažinties einu pas kunigą, nepykite“, – 15min sakė A.Skardžius.

Valdantiesiems perstumdant kėdes Seimo komitetuose, konservatorius Mykolas Majauskas jau pasinaudojo proga ir pateikė savo pasiūlymą koreguoti šį procesą. M.Majauskas inicijuoja A.Skardžiaus pašalinimą iš Seimo Ekonomikos komiteto.

M.Majausko siūlymą jau parėmė konservatorių ir liberalų atstovai. Valdančiųjų parašų ant dokumento kol kas nėra. Vis dėlto vienas valdančiųjų lyderių jau leido suprasti, kad tokią iniciatyvą palaiko.

Ketvirtadienį, prasidedant Vyriausybės valandai, konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis teiravosi, kaip dėl tolesnio A.Skardžiaus buvimo Ekonomikos komitete balsuotų premjeras Saulius Skvernelis. Vyriausybės vadovo atsakymas tilpo į vieną žodį: „Prieš“.

Netrukus premjeras taip pat sulaukė klausimo, ar palaikytų apkaltą A.Skardžiui. Čia jis išsisuko su aptakesniu atsakymu, kad balsuotų „pagal sąžinę“.

Primename, kad parlamentinis tyrimas patvirtino tiek A.Skardžiaus šeimos pajamas iš vėjo energetikos, tiek jo dalyvavimą siūlant jo šeimos verslui galimai naudingus įstatymo pakeitimus.

Be to, Antikorupcijos komisijos tyrimo eigoje išaiškėjo, kad A.Skardžiaus žmonos su partneriais Baltarusijoje valdomą verslą finansuoja Rusijos koncerno „Gazprom“ kontroliuojamas bankas. Vis dėlto komisijos išvadose visa tai apibūdinta tik kaip „interesų konfliktas“. Komisijos pirmininkas Vitalijus Gailius tvirtina, kad tokias „kompromisines“ išvadas spaudė priimti valdančiųjų „valstiečių“ ir Socialdemokratų darbo frakcijų atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius