Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 22

Rima Baškienė: „Valstiečių“ valdyba spręs dėl įtarimų sulaukusio Povilo Žagunio likimo

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) valdyba artimiausiu metu spręs dėl įtarimų piktnaudžiavimu tarnyba sulaukusio Panevėžio rajono mero Povilo Žagunio likimo pareigose ar partijoje, sako LVŽS vicepirmininkė Rima Baškienė.
Rima Baškienė ir Ramūnas Karbauskis
Rima Baškienė ir Ramūnas Karbauskis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ji teigė esanti itin nustebinta žinios apie įtarimus šiam politikui, nes teigė pažinojusi jį kaip nuoširdžiai dirbantį žmogų.

„Aišku, jūsų žinia mane labai nustebino, nes poną Žagunį pažinojau kaip ilgametį ir nuoširdžiai savivaldoje dirbantį žmogų. (...)

Artimiausiu metu bus šaukiama partijos valdyba ir turime aiškintis situaciją, turime priimti sprendimus.

Į tai tikrai bus sureaguota, partija visada reaguoja į tokius dalykus“, – BNS trečiadienį sakė R.Baškienė, dirbanti ir Seimo pirmąja vicepirmininke.

Įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba P.Žaguniui buvo pareikšti vykstant ikiteisminiam tyrimui dėl keliasdešimties neskaidrių viešųjų pirkimų Panevėžio rajono savivaldybėje. Jų bendra vertė gali būti didesnė nei milijonas eurų. Politikas įtariamas daręs neteisėtą įtaką Panevėžio rajono savivaldybės administracijos darbuotojams, atsakingiems už viešųjų pirkimų organizavimą.

Teisėsaugai įtarimų kelia viešieji pirkimai, susiję su melioracijos, kelių ir gatvių priežiūros, rekonstrukcijos ir projektavimo darbais. Įtariama, kad Panevėžio rajono savivaldybės administracijos kai kurie valstybės tarnautojai galėjo sudaryti palankias sąlygas vienam pirkimų dalyviui, kuris dėl neskaidrių viešųjų pirkimų proceso laimėdavo konkursus ir gaudavo finansinę naudą. Už tai Panevėžio rajono savivaldybės administracijos darbuotojams galimai buvo atsilyginta kyšiais, nurodo teisėsauga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius