Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 12 11

Rimantas Jonas Dagys: „Naujoji Vyriausybė žada apmokestinti socialiniu draudimu visas: ir su ne darbo santykiais susijusias pajamas“

Nors naujoji šalies Vyriausybė nuolat deklaravo ir dabar teigia, kad mokesčių nedidins, tačiau pristatydamas Vyriausybės programą Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius nepaneigė Vyriausybės programoje įtvirtintos nuostatos, kad žadama apmokestinti visas: ir su ne darbo pajamomis susijusias pajamas socialiniu draudimu.
Socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Jonas Dagys
Rimantas Jonas Dagys / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Nepasakyta tik kokiu tarifu: 27 proc. ar 34 proc. Tokios pajamos galėtų būti, pavyzdžiui, dividendai, žmonių gautos pajamos iš sukauptų indėlių bankuose palūkanas ir įvairios kitos pajamos, nesusijusios su darbo santykiais.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys, buvęs Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas Rimantas Jonas Dagys sako: „Gal tai ir įdomi mintis, tačiau toks sprendimas reikalauja išsamesnės diskusijos su verslo bendruomene ir profesinėmis sąjungomis, bei su visa visuomene“.

Pasak parlamentaro, kol kas naujoji Vyriausybė to nepadarė. Naujo apmokestinimo koncepcija neaptarta ir su finansų ekspertais.

„Apie tokius ketinimus nebuvo užsimenama ir rinkimuose dalyvaujančių partijų, kurios dabar suformavo daugumą, programose.

Žinodami, kad už sukauptų santaupų palūkanas žmonės bus priversti valstybei sumokėti apie 30 proc. mokesčių, galbūt būtų balsavę kitaip“, – apibendrino R. J. Dagys.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius