Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 09

Rimantas Sinkevičius nekomentuoja prezidentės priekaištų

Susisiekimo ministras nekomentuoja prezidentės priekaištų jo valdomai sričiai. Rimantas Sinkevičius pareiškė, kad valstybės valdoma bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ moka mažai dividendų, nes bendrovės pelnas investuojamas į strateginius projektus.
Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius
Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Geležinkeliai vykdo strateginės reikšmės projektus, kuriems Seimas ne visada nusiteikęs skirti kofinansavimą... lėšų, todėl tenka naudoti geležinkelių uždirbtas lėšas kofinansavimui, ir dėl to, suprantama, dividendų skaičius pervedamas į iždą yra mažesnis“, – ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą teigė R.Sinkevičius, atsakydamas į liberalo Kęstučio Glavecko klausimą, kodėl į biudžetą įplaukia maži susisiekimo ministerijos valdomų įmonių dividendai.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė skaitydama metinį pranešimą, išsakė priekaištų, kad susisiekimo įmonės veikia neefektyviai, nemoka dividendų. R.Sinkevičius BNS prezidentės priekaištų nekomentavo.

„Pranešimų nekomentuoju iš principo“, – kalbėjo R,Sinkevičius.

Paklaustas, gal po šalies vadovės kritikos dėl „Lietuvos geležinkelių“ iš posto galėtų trauktis įmonės vadovas Stasuys Dailydka, R.Sinkevičius nustebo: „Dailydka čia prie ko? Jis nebuvo paminėtas pranešime“.

Ministras nekomentavo ir derybų su Europos Komisija dėl „Lietuvos geležinkelių“ pertvarkymo, siekiant išvengti jiems gresiančios kelių dešimčių milijonų eurų baudos už išardytą ruožą į Latviją.

„Derybos su Europos konkurencijos komisare tęsiasi, ieškomas pats priimtiniausias variantas, kuris būtų priimtinas tiek Lietuvai, geležinkeliams, tiek ir Europos Komisijai. Ir matomai toks variantas bus surastas“, – teigė ministras.

VIDEO: Prezidentės Dalios Grybauskaitės metinis pranešimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius