Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 21 /12:08

Rimvydas Valatka palieka lrytas.lt vyriausiojo redaktoriaus postą

Rimvydas Valatka palieka portalo lrytas.lt vyriausiojo redaktoriaus postą. Šaltinių „Lietuvos ryte“ duomenimis, R.Valatka dar kurį laiką liks dirbti dienraštyje.
Rimvydas Valatka
Rimvydas Valatka / „Scanpix“ nuotr.

15min.lt šaltinių teigimu, 54 m. R.Valatka su dienraščio redaktoriumi Gedvydu Vainausku susitarė, kad kelis mėnesius iki Kalėdų rašys kassavaitinius politikos komentarus dienraščiui.

„Tai buvo mano asmeninis apsisprendimas, kurį priėmiau niekieno neverčiamas, blaiviu ir sveiku protu. Parašiau prašymą būti atleidžiamas, nors būčiau galėjęs likti ar portalo redaktoriumi, ar „Lietuvos ryto“ redaktoriaus pavaduotoju neprarasdamas nė cento gaunamų pajamų“, – 15min.lt sakė R.Valatka.

Pasak jo, mintis palikti redaktoriaus pareigas brendo kelis mėnesius. Pagrindinė to priežastis, anot R.Valatkos, – nesutarimai dėl portalo koncepcijos su „laipteliu aukščiau stovinčiais“ asmenimis, tarp kurių yra ir „Lietuvos ryto“ vyriausiasis redaktorius G.Vainauskas.

„Atsitiko taip, kaip atsitiko. Mūsų požiūriai į žurnalistiką ėmė skirtis, o aš laikausi nuostatos, kad turi trauktis tas, kuris stovi laipteliu žemiau. (...) Nebemačiau prasmės daužyti galvą į sieną. (...) Maniau, kad nepritardamas kai kurioms naujoms idėjoms būčiau stabdys ir trukdytojas portalo vystyme“, – aiškino R.Valatka.

Neoficialiai teigiama, kad grupės vadovai buvo nepatenkinti praėjusį penktadienį portale skelbta melaginga publikacija, esą R.Valatka buvęs pagrobtas. Įvykiu buvo susidomėjusi policija.

Kad portalo lrytas.lt redaktorius keičiasi buvo skelbiama ir anksčiau – tąsyk tai irgi tebuvo klaidinanti portalo reklama, nes redaktoriumi Andrius Užkalnis buvo paskirtas tik vienai dienai.

Tačiau R.Valatka tikina, kad šios istorijos nebuvo esminės jam priimant sprendimą trauktis iš pareigų.

„Ši istorija buvo kaip katalizatorius, paskatinęs greičiau priimti sprendimą, apie kurį galvojau ilgai. (...) Pati idėja buvo sugraibyta mano vadovaujamo jaunimo. Pasaulyje tokie dalykai daromi ir didelių žiniasklaidos priemonių, tačiau įvyko techninė klaida, kad tuo pačiu metu turėjusius pasirodyti tekstus skyrė gana didelis laiko tarpas ir situacijos kontrolė išslydo iš rankų. Tuo labiau, kai tuo domėtis ėmė visuomeninis transliuotojas... To situacijos kontrole tikrai nepavadinsi...“ – pasakojo R.Valatka.

Portalo redaktoriumi nuo jo įkūrimo dirbęs R.Valatka pripažįsta darbą paliekantis skaudančia širdimi. Jis tikina, kad pirmą kartą gyvenime gali tekti galvoti, kaip pragyventi iš menko žmonos medikės atlyginimo.

Tačiau pats R.Valatka rankų sudėjęs irgi nebus. „Aš toks žmogus, kad man bet koks darbas įdomus. Galiu dirbti bet ką: nuo statybų pagalbininko iki vadovo darbo, ir nebūtinai žiniasklaidoje“, – sakė jis.

Tiesa, kol kas R.Valatka jokių darbo pasiūlymų nesulaukė. „Šiandien užuojautų diena“, – šyptelėjo R.Valatka, paklaustas, ar jau šiandien pasiūlymais neužvertė būsimi darbdaviai.

R.Valatka „Lietuvos ryto“ grupėje dirbo daugiau nei 20 metų. Taip pat jis yra Lietuvos radijo ir televizijos tarybos narys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius