Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 16

Rinkimų kodekso pataisos: prievolė nurodyti buvus komunistu, perskaičiuoti balsus

Antradienį parlamentarai pradėjo svarstyti dalį Rinkimų kodekso pataisų, parengtų po savivaldos rinkimų.
Balsavimas
Balsavimas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Jomis siūloma nustatyti prievolę kandidatams deklaruoti buvusią narystę Komunistų partijoje, perskaičiuoti balsus ir daugiamandatėje apygardoje, įpareigoti Vyriausios rinkimų komisijos (VRK) narius gauti leidimą dirbti slapta informacija.

Šiems ir kitiems Rinkimų kodekso pakeitimams antradienį pritarta po pateikimo. Toliau juos svarstys parlamentiniai komitetai.

Tačiau Seimui pateikti dar ne visi parengti ir registruoti Rinkimų kodekso pakeitimai. Seimo narių grupės projektas dėl ilgesnio termino pateikti pareiškinius dokumentus, dėl prievolės būti atlikus ne tik teismo skirtą bausmę, bet ir baudžiamojo poveikio priemonę nustatymo, debatuose dalyvaujančių kandidatų skaičių ribojimo, melagingos informacijos sąvokos įtvirtinimo ir kitus siūlymus planuojama Seimui pateikti kitą savaitę.

Komunistinė praeitis – plakatuose

Antradienį Seimas po pateikimo pritarė projektui, kad rinkimuose dalyvaujantys kandidatai nurodytų buvusią narystę Sovietų Sąjungos komunistų partijoje ir Lietuvos komunistų partijoje, eitas pareigas jų struktūrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius