Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 17

Rinkimų rezultatus merai aptarė kurorte

Kadenciją baigiantys Lietuvos savivaldybių merai dvi darbo dienas skyrė seminarui Druskininkuose, rašo „Lietuvos rytas“.
Druskininkai
Druskininkai / Audriaus Bagdono/BFL nuotr.

„Išvyka į Druskininkus“, „Seminaras Druskininkuose“, – taip skelbta miestų ir rajonų savivaldybių merų antradienio bei trečiadienio darbotvarkėse.

Į Lietuvos savivaldybių asociacijos posėdį kurorte atvažiavo 59 iš 60 miestų ir rajonų vadovų.

Viešai šio posėdžio darbotvarkė nebuvo skelbiama. Tik užsiminta, kad kurorte, valstybės ir savivaldybių tarnautojų mokymo centre „Dainava“, merai aptars savivaldybių rinkimus.

Paklausta, kodėl renginys vyksta darbo dienomis, Lietuvos savivaldybių asociacijos direktorė Roma Žakaitienė tikino, kad tokie posėdžiai tradiciškai rengiami ne savaitgaliais. Be to, darbo dienomis Druskininkuose svečius lengviau apgyvendinti.

Vietos nakvynei reikėjo ieškoti ir vairuotojams. Kai kurių savivaldybių tarnybiniu transportu atvyko ne tik merai, bet ir administracijų direktoriai.

Asociacija nurodė, kad iš vienos savivaldybės gali atvažiuoti ne daugiau kaip trys asmenys. Nakvynė, maistas vienam jų kainavo 240 litų.

Pakviestas psichologas Gintaras Chomentauskas merams dėstė, kodėl žmonės yra nusivylę valdžia, kodėl nepakankamai aktyvūs rinkėjai. Istorikas Egidijus Aleksandravičius pateikė istorinę savivaldos apžvalgą.

Savivaldybių vadovai taip pat diskutavo apie šilumos ūkį, piniginę paramą gyventojams, valstybės miškų ūkį reglamentuojančius teisės aktus.

Šiaulių meras Genadijus Mikšys pripažino, kad per posėdį nieko konkretaus nebuvo nutarta.

Paklaustas, kas kalbėta apie šilumos ūkį, ar tartasi, kaip gyventojams palengvinti mokesčių naštą, G.Mikšys ėmė aiškinti apie netobulą Šilumos ūkio įstatymą, apie tai, kad į visas su šildymu susijusias problemas žiūrima pro Vilniaus prizmę, kad tai neatspindi visos šalies vaizdo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius