-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 12

Rinkimuose balsavęs Saulius Skvernelis: „Tikiuosi rimtos kovos antrame ture“

Sekmadienį vykstančiuose prezidento rinkimuose ir dviejuose referendumuose balsavęs premjeras ir kandidatas į prezidentus Saulius Skvernelis neslėpė į urną įmetęs visus tris biuletenius.
Saulius Skvernelis balsavo Prezidento rinkimuose
Saulius Skvernelis balsavo Prezidento rinkimuose / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

S.Skvernelis balsavo netoli savo namų esančioje Platiniškių rinkimų apylinkėje Vilniaus rajone. Čia jis atvyko kartu su žmona Silvija Skvernele ir vaikais.

VIDEO: Su šeima balsuoti atvykęs S.Skvernelis išgirdo ir klausimą anglų kalba

Antro turo tikisi

Ankštose rinkimų apylinkės patalpose premjeras ilgai neužtruko.

„Tikiuosi rimtos kovos antrame ture ir pasiryžęs tai daryti“, – paklaustas apie galimybes antrame ture išėjęs iš rinkimų apylinkės sakė S.Skvernelis.

Jis teigė nesirenkąs, kas jam galėtų būti parankesnis konkurentas antrajame ture: „Tai žmonių valia, svarbiausia, kad žmonės turėtų pasirinkimą, galimybę rinktis, džiaugiuosi, kad dabar tą turi, tikiuosi, tai turės ir antrame ture.“

Rinkimų kampanija jo neišvargino, kaip sakė, yra „pripratęs tarnauti valstybei“. „Tai buvo sudėtingas laikotarpis, bet tikrai manęs nenuvargino. Tas tempas, kurį dabar turėjau, gal buvo imlesnis laikui, daugiau buitinių rūpesčių teko šeimai, bet aš pasiryžęs daryti viską, kad turėčiau žmonių pasitikėjimą toliau“, – kalbėjo S.Skvernelis.

Išgirdo ir klausimą anglų kalba

Paklaustas, kokia bus jo užsienio politika, jeigu taps prezidentu, S.Skvernelis sakė, kad užsienio politika turi būti nacionalinė ir ginti Lietuvos žmonių interesus. „Pirminiai žingsniai kalbant apie strateginę partnerystę bus turėti kontaktą su strateginiais partneriais, užmegzti jį ir kalbėtis apie abipusį bendradarbiavimą, dvišalio bendradarbiavimo stiprinimą“, – teigė jis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis balsavo Prezidento rinkimuose
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis balsavo Prezidento rinkimuose

Klausiamas apie tai, ar trauksis iš premjero pareigų, jeigu nepateks į antrą turą, jis teigė apie tai kol kas nekalbąs, nes reikia sulaukti pirmojo turo rezultatų.

Tą patį klausimą, tik anglų kalba, S.Skvernelis išgirdo ir iš Italijos radijo. Jis atsakė lietuviškai, kartodamas, kad savo pozicijos nekeičia, bet kol nėra rezultatų, nieko nekomentuosiąs.

S.Skvernelis taip pat patvirtino, kad dalyvavo abiejuose referendumuose. „Labai keistai atrodo, kai žmonės, politikai rinkiminės kampanijos metu gražiai suokia, čiulba, kad reikia turėti pilietinę visuomenę, kuri turi spręsti svarbiausiais gyvenimo klausimais, o rodo kitokį pavyzdį bijodami žmonių. Reikia dalyvauti, pasirinkti, o kaip balsuoti – kiekvieno reikalas“, – teigė jis.

Žmona palaiko

Kartu su vyru balsuoti atėjusi Silvija Skvernelė nebuvo iškalbi. Paklausta, kodėl neleido parduoti namo, kai premjeras per debatus jį pažadėjo Valentinui Mazuroniui, sakė, kad namas jai patinka. Taip pat ji teigė, kad jos nuomonės vyras klausia dažnai. O ji pati, nors ir nemėgsta viešumo, tačiau palaikė vyro sprendimą kandidatuoti į prezidentus ir viešumo nebijosianti.

Rinkimų dieną Skverneliai žada dalyvauti dukters koncerte, o tada jau lauks rinkimų rezultatų.

Rinkimų apylinkės visoje Lietuvoje užsidarys 20 valandą.

Pergalė jau pirmajame ture neprognozuojama nė vienam iš devynių prezidento rinkimuose dalyvaujančių kandidatų. Į antrąjį pateks du daugiausia balsų surinkę kandidatai.

Dalia Grybauskaitė antrąją kadenciją baigia liepą.

Kartu su prezidento rinkimais vyksta ir du referendumai: dėl Seimo narių skaičiaus mažinimo (siūloma turėti 121-ą vietoj 141-o) ir išplėsti pilietybės institutą taip, kad Lietuvos pasą galėtų išsaugoti žmonės, gavę „europinės ir transatlantinės integracijos kriterijus atitinkančios valstybės pilietybę“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius