-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 03

Rinkimuose balsavęs Seimo pirmininkas V.Pranckietis: „Norėčiau, kad būtų kuo daugiau demokratijos“

Sekmadienį balsuoti savivaldybių tarybų rinkimuose ir tiesioginiuose mero rinkimuose atvyko Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis su žmona Irena ir anūkais. V.Pranckietis balsavo Kauno rajone, Ringauduose, Tabariškių rinkimų apylinkėje.
Viktoras Pranckietis rinkimuose
Viktoras Pranckietis rinkimuose / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Mano lūkesčiai yra tokie, kad laimėtų kuo daugiau demokratijos. Ir čia, Kauno rajone, taip pat“, – po balsavimo sakė V.Pranckietis.

Kalbėdamas apie galimus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos rinkimų rezultatus V.Pranckietis teigė, jog „mes būsime šiek tiek kuklesni, nei įsivaizduojame, bet savo vietą turėsime“.

Politikas nėra linkęs ir pasikliauti išankstinėmis prognozėmis bei prisiminė praėjusius Seimo rinkimus, kai jos nepasiteisino.

VIDEO: Rinkimuose balsavęs Seimo pirmininkas V.Pranckietis: noriu, kad laimėtų kuo daugiau demokratijos

Kam geriau seksis šiuose rinkimuose, ar partijos kandidatams į merus, ar į savivaldybių tarybas, pasak Seimo pirmininko, pasakyti sunku, nes kiekviename rajone situacija yra skirtinga. Be to, savivaldos ir merų rinkimuose žmonės balsuoja labiau už asmenis, o ne už partijas.

V.Pranckietis viliasi, jog savivaldybių tarybose po šių rinkimų išaugs jų partijos narių skaičius.

Atsakydamas į klausimą, kokios valdžios linkėtų Lietuvai, politikas dar kartą akcentavo demokratiją.

„Noriu, kad būtų kuo daugiau demokratijos, kad koalicijos būtų iš kelių partijų, kad nebūtų susitarta iš anksto, nes mes tą matome“, – sakė V.Pranckietis.

Vakare Seimo pirmininkas dar ketina apsilankyti partijos Kauno rajono štabe: „Paguosime arba pasidžiaugsime drauge“.

V.Pranckietis pripažino, kad pačiam nebūnant kandidatu, o tik rinkėju, daug ramiau: „Kai pats esi kandidatas, būna labai daug nerimo. Dabar aš jaučiuosi patogiau, nes žinau, kad nerimauja kiti“.

Dėl Kauno rajono mero posto varžosi Aušra Degutytė (Darbo partija), Gintautas Krilavičius (Lietuvos respublikos Liberalų sąjūdis), Kęstutis Markevičius (partija „Tvarka ir teisingumas“), Jūratė Truncienė (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga), Justinas Urbanavičius (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) ir iki šiol buvęs Kauno rajono meras Valerijus Makūnas (Lietuvos socialdemokratų partija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius