-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 30

Rinkimuose Vilniaus rajone – TS-LKD, Liberalų sąjūdžio ir Laisvės partijos koalicija

Trečiadienį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD), Liberalų sąjūdžio bei Laisvės partijos atstovai pasirašys koalicijos sutartį drauge dalyvauti Vilniaus rajono savivaldybės tarybos rinkimuose. Tai BNS antradienį patvirtino partijų skyrių Vilniaus rajone lyderiai.
Gediminas Kazėnas
Gediminas Kazėnas (dešinėje) / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Liberalų sąjūdžio Vilniaus rajono skyriaus pirmininkas Artūras Želnys bei Laisvės partijos lyderis Vilniaus rajone Danielius Ilkevičius patvirtino, kad į rajono merus koalicija kels TS-LKD Vilniaus rajono skyriaus pirmininko Gedimino Kazėno kandidatūrą.

„Pirmas kartas, kai į koaliciją jungiasi trys partijos – Liberalų sąjūdis, Laisvės partija ir Tėvynės sąjunga. (...) Mes ryškiai suprantame savo konkurencinę bazę ir manome, kad susitelkimas padės tiek mums, tiek mūsų rinkėjams apsispręsti“, – BNS sakė Laisvės partijos atstovas D.Ilkevičius.

Pasak A.Želnio, Liberalų sąjūdis su TS-LKD per Vilniaus rajono savivaldybės tarybos rinkimus bendradarbiauja nuo 2011 metų.

„Manau, kad mes kartu galime daugiau nuveikti ir būti stipresnė jėga. Be to, mūsų siekiai panašūs“, – BNS sakė Liberalų sąjūdžio atstovas.

Jis tikisi, kad po rinkimų Vilniaus rajono taryboje susiformuos iš skirtingų partijų sudaryta koalicija.

„Jeigu ateitų žmonių (...), kiek atėjo į Europarlamento rinkimus, kuriuose 26 tūkst. prabalsavo ne už V. Tomaševskio kandidatus, tada jau gali būti istorinis momentas, kada bus koalicija. Galbūt koalicijoje bus vieni ar kiti, bet jau bus koalicija, o nebebus viena partija valdžioje“, – teigė A.Želnys.

Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicija „Krikščioniškų šeimų sąjunga“ Vilniaus rajono taryboje turi 19 narių, Liberalų sąjūdžio ir TS-LKD Centro dešinės koalicija – šešis, socialdemokratai – keturis, Darbo partija – du atstovus.

Nauji savivaldos rinkimai vyks 2023 metų kovo 5 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius