Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 11

Rinkti seniūnaičių Klaipėdoje neskubama

Kovo 4 dieną Klaipėdos apygardos administracinis teismas įpareigojo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorių sudaryti komisiją, kuri organizuotų seniūnaičių rinkimus ir apklausą bei sudarytų seniūnaičių rinkimų grafiką Klaipėdoje.
Šios kadencijos Klaipėdos savivaldybės Etikos komisijai tenka rinktas kone kas mėnesį.
Klaipėdos miesto savivaldybė iki šiol neinicijavo seniūnaičių rinkimų. / G.Kubiliūtės nuotr.

2009 m. pradžioje įsigaliojo Vietos savivaldos įstatymo nuostatos, reglamentuojančios naujo instituto – seniūnaičio statusą ir rinkimus. Pasak Seimo nario Evaldo Jurkevičiaus, vykdant parlamentinę kontrolę, paaiškėjo, kad praėjus daugiau kaip metams 7-iose iš 60-ies Lietuvos savivaldybių seniūnaičių rinkimai dar nebuvo organizuoti. Klaipėdos miesto savivaldybė suskirstė savivaldybės teritoriją į seniūnaitijas, tačiau iki šiol seniūnaičiai nebuvo išrinkti. 

„Savivaldybės administracijos direktoriaus argumentams, kad Klaipėdos miesto savivaldybė yra specifinė, nes joje nėra sudaryta seniūnijų ir todėl seniūnaičių rinkimų procesas yra sudėtingas, turiu konkretų atsakymą – savivaldybės valdžia sprendžia, ar sudaryti seniūnijas.  Todėl, siekiant stiprinti Klaipėdos miesto savivaldą ir  administravimo kokybę, vertėtų ne tik kuo skubiau padaryti gyvybingą seniūnaičių institutą, bet  ir pagalvoti  apie seniūnijų sudarymą", – sakė E.Jurkevičius. 

Seniūnaitis turi didelius įgaliojimus – atstovauja seniūnaitijos gyventojų interesams seniūnijoje, savivaldybės institucijose ir savivaldybės teritorijoje veikiančiose valstybės įstaigose. Todėl, pasak E.Jurkevičiaus, tai labai svarbi įstatymu suteikta galia ir ją reikai vykdyti pagal  teismo sprendimą ir iki balandžio pabaigos pabaigti visas pasirengimo seniūnaičių rinkimams procedūras.
  
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius