Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 03

Rizika „tranzuotojų“ negąsdina

Prie Jakų žiedo, automagistralės Klaipėda–Kaunas pradžioje, vasarą visada būriuojasi grupelės studentų, stabdančių pakeleivingas mašinas. Sutaupyti bandantys ir linksmybių ieškantys jaunuoliai apie galimus pavojus galvoja mažiausiai.
Markas ir Ester, pakeleiviai laukiantys automobilio, kuris nuvežtų juos į Vilnių.
Markas ir Ester, pakeleiviai laukiantys automobilio, kuris nuvežtų juos į Vilnių. / B.Giedraitės nuotr.
Temos: 2 Rizika Klaipėda

Nors pareigūnai tokius entuziastus įspėja, kad važiuoti su nepažįstamais žmonėmis didelį atstumą gana pavojinga, keliaujantys studentai į tokias pastabas reaguoja gana atsainiai.

„Žmonėmis reikia pasitikėti, jei nepasitikėsi, tai ką čia tada veikti? Pavojinga yra eiti per gatvę, degant raudonam šviesoforo signalui, o ieškant bėdų visur jų galima rasti, todėl nemanau, kad stabdyti pakeleivingas mašinas yra pavojinga“, – samprotavo studentas Markas, stabdantis mašinas su drauge Ester iš Italijos.

Pakelėje sutiktas vaikinas atviravo, kad jau dvi valandas laukia mašinos, kuri važiuotų į Vilnių. Keli automobiliai buvo sustoję, tačiau jie važiavo ne ten, kur pakeleiviams reikėjo. Pašnekovas pasakojo, kad tądien dviem estėms susistabdyti reikiama kryptimi važiuojantį automobilį netruko nė pusvalandžio. „Merginoms susistabdyti automobilius pavyksta daug greičiau“, – šypsojosi vaikinas.

Tačiau ne visi jauni klaipėdiečiai yra pakeleivingų mašinų stabdymo entuziastai. „Niekada nekeliaučiau tokiu būdu, juk tai pavojinga – dar kur nors nuveš, sumuš, apvogs. Tikra nesąmonė, geriau negailėti pinigų, net nesėsti į nepažįstamų žmonių mašinas“, – įsitikinęs studentas iš Klaipėdos Tautvydas.

Apie keliautojus, pakelėse stabdančius automobilius, palankiai atsiliepia ir ne visi vairuotojai. Dalis jų įsitikinę, kad įsisodinęs nepažįstamą žmogų į mašiną pats gali prisišaukti nemalonumų. Automobilių vairuotojai paprastai nebijo sustoti ir pavežėti dvi merginas ar dvi merginas ir vaikiną, taip pat porelę, tačiau retai kas į mašiną priima tik vaikinus.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius