Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 13

Robertas Dargis: MMA klausimas – politizuotas

Valdantiesiems nuo kitų metų liepos ketinant dar didinti minimalią algą (MMA), pramonininkai sako, jog šis klausimas yra per daug politizuotas. Robertas Dargis mano, jog tokius sprendimus lėmė artėjantys savivaldos rinkimai, o ne noras spręsti rimtas ekonomines problemas.
Robertas Dargis
Robertas Dargis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mūsų nelabai kas klausia (dėl MMA kėlimo – BNS). Praktika tokia – kalbasi tik koalicijos partneriai tarp savęs. Man neteko dalyvauti diskusijose su verslu koalicijos partnerių formate ar vykdomosios valdžios formate, kaip paveiktų tas kėlimas ir čia turbūt neverta mūsų klausinėti, nes tai absoliučiai politiniai sprendimai“, – BNS sakė Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis.

Anot jo, valdančiosios koalicijos politinėje taryboje per daug dėmesio skiriama MMA didinimui.

Man neteko dalyvauti diskusijose su verslu koalicijos partnerių formate ar vykdomosios valdžios formate, kaip paveiktų tas kėlimas ir čia turbūt neverta mūsų klausinėti, nes tai absoliučiai politiniai sprendimai.

„Deja, koalicinė taryba diskutuoja tik tokiais klausimais. Visais siūlymais, kuriuos mes teikiame, – darbo santykiai, mokesčių sistemos pertvarka, energetinių klausimų sprendimas, – kol kas jokių diskusijų netenka girdėti, ir tai menkina mūsų sėkmingo valstybės vystymosi galimybes“, – tvirtino R.Dargis.

„Aš daugiau tokius dalykus vertinčiau artėjančių rinkimų šviesos aspektu, o ne kažkokių rimtų ekonominių valstybės bėdų sprendimo šviesos aspektu“, – pridūrė jis.

R.Dargis teigė, kad kalbant apie MMA didinimą, reikėtų laikytis rinkos ekonomikos pozicijų ir atsižvelgti į darbo rinką, kuri yra palanki darbuotojui, o ne darbdaviui.

Valdančiųjų parlamentinių frakcijų darbo grupė trečiadienį sutarė, kad MMA nuo liepos turi būti didinama 25 eurais, o nuo kovo turėtų būti 5 proc. didinami mažiausi biudžetininkų atlyginimai.

Premjeras Algirdas Butkevičius ketvirtadienį teigė, jog MMA bus didinama, tik padidinus kultūros darbuotojų atlyginimus, nes siekiama išvengti situacijos, kai žemos kvalifikacijos darbuotojai gauna tokius pat atlyginimus, kaip ir aukštos kvalifikacijos specialistai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius