Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 07

Rokiškio kultūros centro direktorius nušalintas nuo festivalio „Vaidiname žemdirbiams“ organizavimo

Rokiškį drasko nesutarimai. Likus dviem savaitėms iki trisdešimt trečiojo profesionalių teatrų festivalio „Vaidiname žemdirbiams“, nevyriausybinės organizacijos ir kai kurie verslininkai kreipėsi į rajono merą išreikšdami nepasitikėjimą Kultūros centro direktoriaus darbu, verslininkai žada neberemti festivalio. Meras direktorių nuo festivalio organizavimo nušalino.
Rokiškis
Rokiškis / Luko Balandžio nuotr.

Dvidešimt organizacijų kreipėsi į merą, išreikšdamos nepasitikėjimą kultūros centro direktoriumi Eriku Druskinu.

„Mes nepatenkinti druskino vykdoma kultūrine politika, kuri yra susijusi su įvairių kolektyvų naikinimu, išvijimu iš kultūros centro, nepatenkinti ir jo renginiais, kurie daugiausiai yra iš žmonių, ne rokiškėnų, pasikviestų“, – sakė Rokiškio rajono dailininkų klubo „Roda“ pirmininkas Arūnas Augutis.

Verslo klubo nariai tikina įsižeidę dėl direktoriaus kritikos jų renginiams, todėl svarsto tik iš dalies remti teatrų festivalį, nors tradiciškai skirdavo premijas ir prizus už spektaklius.

„Teatrus priimdavo verslo klubo nariai, organizuodavo ir vakarienę. Šiuo metu priimta nuostata paremti tą teatrą tiesiogiai, bet neorganizuoti toks pačios vakarienės“,– teigia Rokiškio verslo klubo koordinatorė Nataša Aleksiejeva.

Rajono meras, norėdamas suvienyti bendruomenę, nušalino direktorių nuo festivalio organizavimo ir paragino išeiti iš darbo.

„Jisai nesugebėjo dirbti pagrindinio darbo, tai reiškia žmones vienyti kažkuriam tai tikslui, o ne skaldyti, šiuo metu Eriko pasisakymai viešoje erdvėje, požiūris į verslą, kultūrą jisai vertė skaldytis, o ne vienytis“, – pareiškė Rokiškio rajono meras Antanas Vagonis.

Erikas Druskinas centro vadovu dirbo pusantrų metų. Per tą laiką atleisti kai kurie darbuotojai, sumažinti kolektyvų vadovų etatai.

Buvo išsakomi tam tikri faktai, tam tikra nuomonė. Galų gale iš irgi kaip Lietuvos pilietis turiu teisę pasakyti nuomonę ir tiems, žmonėms, kurie man nuomonę sakė nuo pirmos mano darbo dienos, dar nieko nepadarius, bet jau sakant, kad aš viską padarysiu blogai“, – komentavo Rokiškio kultūros centro direktorius Erikas Druskinas.

Festivalio „Vaidiname žemdirbiams“ steigėjos Rokiškio savivaldybės atstovai perimantys festivalio organizavimą tikina, kad jis įvyks.

„Manau, kad mes organizacinėje komisijoj su kultūros centro specialistais ir teatro atstovais peržiūrėsime, dar sykį prabėgsime per visą festivalį, ir jei ką reikės pataisysime“, – sakė Rokiškio savivaldybės Kultūros, turizmo ir ryšių su užsienio šalimis skyriaus vedėjas Petras Blaževičius.

Kultūros centro direktorius, susitikęs su meru, nusprendė iš pareigų pasitraukti, tačiau centre nori likti dirbti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius